banner333

banner309

Zigana'nın Şenliği Büyükdüz'de Yapılacak!

Torul Limni Gölü, 3 Ağustos'ta Zigana Köyü Çevre Koruma Turizm ve Dayanışma Derneği ile Zigana Köyü Muhtarlığı'nın ortaklaşa düzenleyeceği yayla şenliğine ev sahipliği yapacak.

Gündem 18.07.2024, 19:25 18.07.2024, 19:39
Zigana'nın Şenliği Büyükdüz'de Yapılacak!
banner400

Zigana Yaylası'nın eteklerinde yer alan Limni Gölü, 3 Ağustos'ta coşkulu bir şenliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Zigana Köyü Çevre Koruma Turizm ve Dayanışma Derneği ile Zigana Köyü Muhtarlığı'nın birlikte organize ettiği şenlik, bölge halkını ve doğaseverleri bir araya getirecek.

Büyükdüz mevkiinde gerçekleştirilecek şenlikte:

Prof. Dr. Coşkun Erüz Zigana Köyü tarihi üzerine bir sunum yapacak.
Ressam Şengül Bişiren'in Zigana Köyü'nden ilham alan eserlerinin yer aldığı bir sergi açılacak.
Bölgenin sevilen sanatçıları Ali Şaş, Samet Piyaleoğlu, Mesut Uçar, Sebahattin Yanık ve Sinan Sami sahne alacak.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Gümüşhane Belediyesi Kültür Müdürlüğü Folklor Ekipleri gösteriler sunacak.
Yöresel ürünlerin satışa sunulacağı stantlar kurulacak.
Katılımcılar için çeşitli çekilişler düzenlenecek.
Zigana Köyü Çevre Koruma Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Soytemiz, Zigana Geçidi'nin tarihi ve kültürel önemine değinerek şunları söyledi:

"Zigana Geçidi, Karadeniz ile Doğu Türkistan-Semerkant güzergâhı üzerinde bulunan İpek Yolu üzerinde yer alan ve Karadeniz Bölgesi için büyük önem taşıyan bir konumdadır. Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethetmek için Zigana vadisinde konakladığı bu geçit, günümüzde de Trabzon'a ulaşım açısından önemli bir rol oynamaktadır. Bizler dernek olarak Zigana'nın tarihi ve doğal güzelliklerini korumak ve tanıtmak için çalışmalar yürütüyoruz. 3 Ağustos'ta düzenleyeceğimiz şenliğe tüm halkımızı bekliyoruz."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12