banner333

banner309

Yarım Asrı Aşan Baba Özlemi, Aradığını Bulamadığın Çarşı Oldu

Gümüşhane il merkezinde, yaklaşık yüz yıl önce babasının kurduğu dükkânı işletmeye devam eden 81 yaşındaki Halil İbrahim Cahit Erdoğan, babasının hatırasını yaşatmak uğruna 53 yıl önceki raf düzenini değiştirmeden muhafaza ediyor

Gündem 13.02.2024, 19:12
Yarım Asrı Aşan Baba Özlemi, Aradığını Bulamadığın Çarşı Oldu
banner400

Gümüşhane il merkezinde, yaklaşık yüz yıl önce babasının kurduğu dükkânı işletmeye devam eden 81 yaşındaki Halil İbrahim Cahit Erdoğan, babasının hatırasını yaşatmak uğruna 53 yıl önceki raf düzenini değiştirmeden muhafaza ediyor. Son yıllarda satış yapmamak için tanıdık müşterilere bahaneler üreten Erdoğan, yabancıları ise emanetçi olduğunu söyleyerek gönderiyor.

Raflarında yıllar öncesinden kalmış idare lambaları, tokalar, tespihler, saatler gibi fabrikası dahi kapanmış onlarca ürün bulunduran Erdoğan, “Bulamadım Çarşısı” adını verdiği dükkânın ilk olarak 1936 yılında babası tarafından Daltaban semtinde kurulduğunu, şehir merkezinin taşınması sonrası bu günkü yerlerine geldiklerini söyledi.

Uzun yıllardır sadece Pazartesi ve Cuma günleri öğleden sonraları dükkânı açtığını kaydeden Erdoğan, “Ailemden Gümüşhane’de sadece ben kaldım. Biz kalabalık bir aileyiz. Kardeşlerimin her biri başka illerde yaşıyor. Babamın dükkânını ve anılarını bırakıp gitmek istemedim. Babam vefat ettikten sonrada dükkânla ben ilgileniyorum. Ama satış yapmak için değil babamın anılarını yaşatmak için bunu yapıyorum” dedi.

Yarım Asrı Aşan Baba Özlemi, Aradığını Bulamadığın Çarşı Oldu
"Babamdan Sonra Raflara Hiç Dokunmadım"
Değişen ve gelişen teknolojik gelişimler sonrası eskiye dair eşyaların artık bulunmaz olduğuna vurgu yapan Erdoğan, “Bu işyeri babamdan kaldı. Onun anılarını yaşatıyorum. İnsanlar aradığını bulamayıp en son buraya geldiği için buranın ismi “Bulamadım çarşısı” koydum. Gerçi müşteriler aradıklarını burada bulsalar da artık eskisi gibi alamıyorlar ya olsun. Burası bir ticarethaneden çok, beni seven dostlarımın uğradığı bir mekân. Dostlarımla birlikte sohbet ederek geçmişi yâd ediyoruz. Dostlarımızla hasbihal ediyoruz. Geçmişteki anılarımızı tazeliyoruz. Şehir merkezinde geçmişi yâd eden böyle bir yer daha yok kanaatindeyim. Beni seven ve geçmişteki anıları birlikte yâd etmek isteyen herkese kapımız açık" diye konuştu.

Yarım Asrı Aşan Baba Özlemi, Aradığını Bulamadığın Çarşı Oldu
“Ben Yaşadığım Sürece Burası Böyle Kalacak”
Hayatta olduğu sürece dükkanın bu şekilde açık kalacağını söyleyen Erdoğan, “ Ben yaşadığım sürece, burası dostlarımla sohbet ettiğim ve anıları yad ettiğim bir mekan olarak kalacak. Ben vefat ettikten sonra kızım veya kardeşlerim burayı istedikleri gibi değerlendirebilirler ancak hayatta olduğum süre zarfında tek bir rafını bile yerinden oynatılmasına izin vermem” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 07 Temmuz 2024
İmsak 02:57
Güneş 04:52
Öğle 12:32
İkindi 16:30
Akşam 20:02
Yatsı 21:49