banner333

banner309

Yağışlardan Sonra İlk İnceleme: Altyapı ve Üstyapıda Sorunlar Gözlemlendi

Gümüşhane'de sağanak yağışın neden olduğu sel ve taşkınlar sonrası altyapı ve üstyapıda oluşan hasarlar yerinde incelendi

Gündem 17.07.2024, 19:31
Yağışlardan Sonra İlk İnceleme: Altyapı ve Üstyapıda Sorunlar Gözlemlendi
banner400

Gümüşhane'de sağanak yağışın neden olduğu sel ve taşkınlar sonrası altyapı ve üstyapıda oluşan hasarlar yerinde incelendi. Yağış sırasında birçok yaya yolunun sular altında kalması ve kullanılamaz hale gelmesi vatandaşlar tarafından şikayete konu olurken, Fen İşleri ekipleri kapalı kanalların temizliğine başladı.

Gümüşhane Belediye Başkan Vekili Mustafa Köprülü, Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Pezük, Temizlik İşleri Müdürü Murat Beşiroğlu ve Fen İşleri Müdürü Sinem Keleş, yoğun yağışların ardından altyapı ve üstyapıda oluşan sorunları yerinde incelemek üzere bir araya geldi. Heyet, incelemelerde Pirahmet ve Tekke köylerinde sel ve taşkınlardan en fazla etkilenen bölgeleri gezdi.

Yapılan incelemelerde, sel sularının bazı yollarda çökmelere ve hasara neden olduğu, ayrıca bazı yaya yollarının da sular altında kalarak ulaşıma kapandığı tespit edildi. Fen İşleri ekipleri, sorunun en kısa sürede giderilmesi için çalışma başlattı.

Belediye Başkan Vekili Mustafa Köprülü, inceleme sonrası yaptığı açıklamada, sağanak yağışın ardından bazı bölgelerde altyapı ve üstyapıda hasarlar oluştuğunu belirterek, "Ekiplerimiz şu anda bu hasarları onarmak için yoğun şekilde çalışıyor. En kısa sürede tüm sorunları çözüme kavuşturacağız" dedi.

Köprülü ayrıca, yağış sırasında yaya yollarının sular altında kalarak ulaşıma kapanmasının da bir sorun olduğunu ifade ederek, "Bu konuda da gerekli incelemeleri yapıyoruz. En kısa sürede bu sorunun da çözümünü bulacağız" diye konuştu.

Yağışlardan etkilenen vatandaşlar ise yetkililerden bir an önce hasarların giderilmesini ve yaya yollarının yeniden ulaşıma açılmasını talep etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12