banner333

banner309

Tanış; “Gümüşhane’de Durmak İçin Bir Sebep Olmalı”

2018 yılında yayınlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi için yapılması gereken yeni değerlendirmede ortak hareket çağrısına ilk destek Çetin Rıza Tanış'tan geldi.

Gündem 02.03.2024, 11:01
Tanış; “Gümüşhane’de Durmak İçin Bir Sebep Olmalı”
banner400

2018 yılında yayınlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Gümüşhane Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’ne yapılacak yatırımların il dışına kaçmasına neden oluyor. Bu sebepten ötürü 2024 yılında yapılacak olan ilçe bazlı değerlendirmede Gümüşhane Merkez ilçenin 2'nci gruptan dört veya beşinci gruba taşınması veya ilçelerde yeni bir OSB kurulması yönündeki talebe ilk destek ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış’tan geldi.

Gümüşkoza’da yayınlanan çağrıya dair açıklamalarda bulunan ArzularKabaköy Belediye Başkanı Tanış, konunun Gümüşhane milletvekillerinin, belediye başkanlarının, odaların ve sivil toplum örgütlerinin ortak sorunları olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gümüşhane ve Gümüşhane ölçeğinde bulunan tüm illerin yatırım anlamında vergi, SGK primi gibi konularda vergilerden muaf tutulması gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı Tanış, “Bu ölçekli illerde dağı, taşı ve bu toprakları bekleyen insanların burada kalmak için bir sebebi olmalıdır. Bu konunun üzerine top yekûn gidilmeli ve bu şehrin geleceği kurtarılmadır. Kalkınmakta öncelikli illerin en önünde ve yatırıma en avantajlı iller arasına alınmalıdır. Yoksa bu şehirler de nüfus tutmak mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:00
Öğle 12:21
İkindi 15:48
Akşam 18:32
Yatsı 19:51