banner333

banner309

Maden Tesisini İnceleyen Vali Tanrısever’den ‘Tedbirleri Artırın!’ Uyarısı

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, kentte faaliyet gösteren Yıldızlar bakır hammadde sahası ve cevher zenginleştirme tesisini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Gündem 02.03.2024, 00:06
Maden Tesisini İnceleyen Vali Tanrısever’den ‘Tedbirleri Artırın!’ Uyarısı
banner400

Köy ziyareti programı kapsamında merkeze bağlı Karamustafa ve Boyluca köylerini ziyaret eden Vali Tanrısever, Karamustafa köyünde faaliyet gösteren bakır hammadde sahası ve cevher zenginleştirme tesisinde incelemelerde bulundu. Vali Tanrısever’e incelemelerinde, Gümüşhane İl Jandarma Komutanı Albay Serhat Demiral, İl Emniyet Müdürü Tamer Cömert ile köy muhtarları eşlik etti. Maden tesisinde yapılan incelemenin ardından Tanrısever Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü personelleriyle birlikte yapılan çalışmalar hakkında maden yetkililerinden bilgi aldı.

İstişareler esnasında, Yıldızlar Maden İşletmesinde bir yıl arayla bozundurma tankından atık barajına taşıma yapan borudaki kaçak sızıntı sonucu atık barajına akması gereken siyanürlü suyun maden sahasına yayılarak dereye karıştığı ve balık ölümlerine neden olduğunu öğrenen Vali Alper Tanrısever, firmadan ilave tedbirlerin alınmasını istedi.


Maden sahasındaki incelemelerin ardından Boyluca köyünde vatandaşlar ile bir araya gelen Vali Tanrısever, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen faciadan sonra maden işletmeleri konusunda daha hassas olduklarına dikkat çeken Vali Tanrısever, "Gümüşhane'nin Karamustafa ve Boyluca köylerinde vatandaşlarımızla bir araya geldik. Karamustafa köyünde işletilen maden ocağını ziyaret ettik ve yetkililerden bilgi aldık. Çok yakın bir zamanda Erzincan İliç’te meydana gelen afetten dolayı hepimiz çok daha hassas olmak durumundayız. Gümüşhane maden şehri ve kentin kurulmasına sebep olan madenlerdir. Hem madenleri nasıl devam ettiririz, hem de köylülerimizin hayatına olan olumsuz etkilerini nasıl minimize ederiz, bunun derdindeyiz. Şirket yetkileri ve köylülerimizle de olumlu görüşmeler yaptık. İnşallah yakın zamanda biraz daha sıkı tedbirlerle, olası afetlerin önüne nasıl geçeriz hep beraber düşüneceğiz ve konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Maden şirketi tarafından yakın bir zamanda işten çıkarılan bir vatandaşın tekrar işine geri dönmesi için maden yetkilileriyle özel olarak görüşen Vali Tanrısever, mağdur vatandaşın tekrar görevine geri döndürüleceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12