banner333

banner309

Gümüşhane-Köse Arasına Yapılacak Tünel İçin İlk Adım Atıldı

Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Gümüşhane kent merkezi ile Köse ilçesi arasına yapılması planlanan Köse Dağı Tüneli için çalışmalara başladı

Gündem 02.07.2024, 18:39
Gümüşhane-Köse Arasına Yapılacak Tünel İçin İlk Adım Atıldı
banner400

Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Gümüşhane kent merkezi ile Köse ilçesi arasına yapılması planlanan Köse Dağı Tüneli için çalışmalara başladı. İlk adım olarak değerlendirilen tünel ile ilgili bölge müdürlüğü tarafından hazırlanan kılavuz plan profili, görüş alınmak üzere kurumlara gönderildi.  

Bölge Müdür Yardımcısı Sümer Sucu imzasıyla gönderilen yazıda, “Gümüşhane- Kelkit Devlet Yolu Ayrımı Köse Devlet Yolu Köse Dağı Tüneli Kılavuz Plan-Profili kapsamında yol güzergâhının tespitiyle ilgili kılavuz plan çalışmaları başlamış olup kurumlarla ilgili koordinasyonun sağlanabilmesi, yol güzergâhının etkilenebileceği muhtemel ya da planlanan her türlü yapı vb. unsurların belirlenmesi amacıyla kurumunuzun görüşüne ihtiyaç duyulmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Tünel 4 Bin 90 Metre Olacak
Yazıya ek olarak gönderilen kılavuz plana göre 4.090 metre uzunluğunda planlanan tünel, Gümüşhane yönünden 1586 metre rakımdan başlayıp 1787 metre rakımda sona erecek.

Cumhurbaşkanı Talimat Vermişti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane ziyareti sırasında Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler konu ile ilgili talebi iletmiş, ağır kış şartlarında sağlıklı bir yolculuk yapılması için Köse Dağına tünel yapılması gerektiğini ve bu konuda bölge halkının tek ses, tek yürek olduğunu belirtmişti. Köse ilçesinin en büyük sorunlarından birisinin Köse Dağı tüneli olduğunu dile getiren Başkan Kesler’in ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermiş, ilgili bakanda konunun takipçisi olacağını ifade etmişti.

Kurumlara Görüş Soruldu
Bölge Müdürlüğü gönderdiği yazı ile görüş istediği kurumlar arasında; DSI 22. Bölge Müdürlüğü, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), TANAP Doğalgaz İletim A.Ş., Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, TEİAŞ 14. Bölge Müdürlüğü, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yer aldı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Ekim 2024
İmsak 04:52
Güneş 06:16
Öğle 12:16
İkindi 15:29
Akşam 18:05
Yatsı 19:24