banner333

banner309

Gümüşhane'de Kurban Bayramı'na Dikkat! Yetkililer Kurallara Uymayanları Uyardı

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban yetiştiricilerini ve vatandaşları uyardı. Yetkililer, sosyal medya hesaplarından yayınladıkları videoda, kurbanlık hayvan satışında ve naklinde uyulması gereken kurallara dikkat çekerek, kural ihlallerine karşı idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Gündem 11.06.2024, 15:22
Gümüşhane'de Kurban Bayramı'na Dikkat! Yetkililer Kurallara Uymayanları Uyardı
banner400

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri yaklaşan Kurban Bayramı öncesi sosyal medya hesaplarından bilgilendirme videosu yayınlayarak kurban yetiştiricilerini ve vatandaşları uyardı. Yayınlanan videoda kurallara uymayanların idari para cezasına çarptırılacağı kaydedildi.

Gümüşhane İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafın yayınlanan videoda konunun önemine dikkat çekilerek; “Kurbanlık hayvanların veri tabanlarına kayıtlı olmasına ve kulak küpelerinin bulunmasına dikkat edilmelidir. Hayvanların iller arası setlerinde mutlaka veteriner sağlık raporu bulundurulmalıdır. Büyükbaş hayvanlar için pasaport, küçükbaş hayvanlar içinse nakil belgesi zorunludur. Bu şarta uymayan yetiştiricilerimizin kurbanlık hayvan satışına izin verilmez” denildi.

Kurbanlık hayvanların nakillerinde de azami hassasiyetin sergilenmesi gerektiğine dikkat çekilen videoda, “Nakil araçlarına, kapasitesinden fazla hayvan yüklenmemeli, araçlarda yeterli havalandırma sağlanmalıdır. Yolculuk süresince, hayvanların yem ve su ihtiyaçları karşılanmalı, hayvanlar uygun aralıklarda dinlendirilmelidir. Hayvan nakillerinde kullanılan araçlar, nakil öncesinde ve nakil sonrasında mutlaka temizlenip dezenfekte edilmelidir. Bu kurallara uymayan yetiştiricilerimize kesim yerlerine ve araç sahiplerine idari para cezası uygulanacağı unutulmamalıdır” ifadeleri kullanıldı.

2024 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğe göre  Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban satış ile kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanlar ile kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara 2872 sayılı Kanunun 20 . maddesinin (s) bendi gereğince, 4.810.-TL idari para cezası uygulanır.

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere, 2872 sayılı Kanunun 20 . maddesinin (j) bendi gereğince; toplu kesimler için 464.585.-TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi hâlinde 11.540.-TL idari para cezası Çevre Kanununun 24 üncü maddesi kapsamında uygulanır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12