banner333

banner309

Genç Girişimci Ahiler Projesi Hayata Geçiriliyor

Gümüşhane'de gençlerin girişimcilik ruhlarını desteklemek amacıyla önemli bir adım atıldı.

Gündem 21.08.2024, 10:39
Genç Girişimci Ahiler Projesi Hayata Geçiriliyor
banner400

Gümüşhane'de gençlerin girişimcilik ruhlarını desteklemek amacıyla önemli bir adım atıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçirilen " Genç Girişimci Ahiler" projesi, gençlerin millî ve manevi değerlere bağlı, üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyor

Proje kapsamında gençlere, iş hayatına dair temel bilgiler, girişimcilik becerileri, pazarlama ve finans konularında eğitimler verilecek. Ayrıca, gençlerin kendi işlerini kurmalarına destek olmak amacıyla mentorluk programları ve hibe destekleri de sağlanacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mesleki ve teknik eğitimde 'Genç Girişimci Ahiler' Projesi'ni hayata geçirdik! Proje ile öğretmen ve öğrencilere Ahilik kültürü ve girişimcilik konularında tarihsel ve kültürel anlamda Ahilik geleneğinin önemini kavratmayı ve modern girişimcilik yetkinliklerini kazandırmayı hedefliyoruz. Ahiliğin toplum tarafından kabul edilmiş bir kalite güvence sistemi olduğu bilincini evlatlarımıza kazandırmak için 'Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Eğitici Kursu, 81 ilden yöneticilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızın katılımlarıyla gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı. 

Haber: Burak Buğra Üzüm

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:57
Öğle 12:22
İkindi 15:52
Akşam 18:37
Yatsı 19:57