banner333

banner309

Demirağ Gümüşhane'ye Battı-Çıktı İstiyor

Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, Tekke Beldesi ve kentin birçok farklı noktasına battı-çıktı yapılmasını talep etti.

Gündem 13.05.2024, 11:41
Demirağ Gümüşhane'ye Battı-Çıktı İstiyor
banner400

 Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ, Tekke Beldesi ve kentin birçok farklı noktasına battı-çıktı yapılmasını talep etti.

Demirağ, yaptığı açıklamada özellikle Tekke'de kamyon ve tırların yoğun bir şekilde kullandığı bölgenin kaza riski taşıdığını belirtti. Bu bölgeye Trabzon Kaşüstü'deki gibi battı-çıktı yapılması ve trafiğin alttan hızlı üstten yavaş akacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Demirağ, bu uygulamanın Gümüşhane Üniversitesi giriş kısmı, Gümüşhane Devlet Hastanesi Kavşağı, Mordut mevkisi ve Gümüşhane Belediye binasının bulunduğu bölgedeki geçişler için de yapılmasını istedi.

Tekke'de Kaza Riski Artıyor:

Demirağ, Karadeniz sahilini Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlayan yolun Tekke Beldesi'ni ikiye böldüğünü ve buradaki yoğun araç trafiğinin kaza riskini artırdığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever'in Tekke'yi ziyaret ettiğini ve gerekli önlemlerin alınması talimatını verdiğini belirten Demirağ, bu talimat doğrultusunda en güzel çözümün battı-çıktı yapılması olduğunu savundu.

Battı-Çıktı ile Hem Güvenlik Artar Hem Turizm Gelişir:

Demirağ, battı-çıktı yapılması ile Tekke Beldesi'nde trafik güvenliğinin artacağını ve yaya geçişlerinin de kolaylaşacağını söyledi. Bu sayede Tekke'deki Çağırgan Baba Türbesi'ne gelen inanç turizmi ve taş evler, peri bacaları gibi doğal güzellikler ile açık havuzun da faal hale getirilmesi ile beldenin sosyo-kültürel turizm açısından da gelişmesi mümkün hale gelecek.

Sadece Tekke Değil, Şehir Merkezinde de Battı-Çıktı İsteniyor:

Demirağ, battı-çıktı uygulamasının sadece Tekke'de değil, Gümüşhane şehir merkezinde de birçok alanda yapılması gerektiğini savundu. Gümüşhane Üniversitesi giriş kısmı, Gümüşhane Devlet Hastanesi Kavşağı, Mordut mevkisi ve Gümüşhane Belediye binasının bulunduğu bölgedeki geçişlerde de battı-çıktı yapılması ile bu bölgelerdeki kaza ihtimalinin önüne geçilecek ve peyzaj çalışmaları ile şehrin çehresi de değişecek.

Yetkililere Çağrı:

Demirağ, Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, Tekke Belediyesi, Karayolları Bölge Şefliği ve Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün işbirliğinde bu projelerin hayata geçirilmesi halinde şehrin önemli bir ulaşım sorununu ortadan kalkacağını ve vatandaşların devletin ulaşım hizmetlerinden daha güvenli bir şekilde yararlanabileceğini söyledi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04