banner333

banner309

Uçar: Silahlı Çete Projeme Çöktü

Uçarlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uçar;” Esenyurt’a dadanan silahlı emlak çetesi, yüzlerce vatandaş ve yabancıyı mağdur etti. 400 adet sahte satış yapılarak, yaklaşık 100 milyon lira vurgun yapıldı. Adaletin duruma el koymasını bekliyoruz” dedi.

Güncel 23.08.2021, 21:38 24.08.2021, 11:47
banner400

ESENYURT’A DADANAN EMLAK ÇETESİ YÜZLERCE VATANDAŞ VE YABANCIYI MAĞDUR ETTİ

Uçarlar Yapı Yönetim Kurulu başkanı Metin Uçar kendisinin ve çok sayıda insanın mağdur olduğunu söyleyerek;" Uçarlar Yapı Limited Şirketi tarafından Esenyurt Barboros Hayrettin Paşa Mahallesinde inşa edilen 250 bağımsız bölümden oluşan “Fly Butik Residance” isimli projeye dadanan kendisini müteahhit ve emlakçı olarak tanıtan bir kısım kişi ve firmalar yürüttükleri plan dahilinde yüzlerce vatandaş ve yabancı uyruklu şahsı dolandırarak 100 milyon liralık vurgun yaptılar. Vurgun planı şöyle işletildi.

Fly Butik Residance isimli projenin yapımı sırasında aynı zamanda toplam 4200m2 büyüklüğündeki müşterek parsel’den oluşan arsa tapusunun %73 hakim hissesinin sahibi olan müteahhit firma Uçarlar Yapı Limited Şirketi ile arsanın %27 hissesinin toprak sahipleri başta anlaşmalarını rağmen, birtakım kötü niyetli kişilerin devreye girmesi sonucu anlaşma bozuluyor. Uçarlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uçar'ın bütün ısrarlarına rağmen küçük hissedar gayri ahlaki davranarak %27 oranında sahibi olduğu müşterek parsel için Uçarlar Yapı Limited Şirketi yetkililerinin daha önceden hiçbir şekilde tanımadığı ve rıza göstermediği Özmet İnşaat Limited Şirketi ile “Kat Karşılığı Sözleşmesi” imzalıyor. Uçarlar Yapı yetkilileri bu mecburi ortaklığa dirense de arsa ifrazı olduğunda çok büyük bağımsız bölüm kayıbı olacağından dönemin Belediye Başkanının da baskısına boyun eğmek durumunda kalmak suretiyle hiç tanımadığı Özmet İnşaat Limited Şirketi ile mevcut proje için Adi Ortaklık Sözleşmesi imzalamak zorunda kaldı. Özmet İnşaat Limited Şirketinin Başından beri üstlendiği edinimleri yerine getirmemesi, 18 ayda %95’i tamamlanan projede harcanan toplamda 46.000.000TL'nin Uçarlar Yapı Limited Şirketi tarafından tek başına karşılanması, bu süreçte Özmet İnşaat Limited Şirketi’nin inşaata hiçbir harcama yapmaması, projenin bütünlüğün ve teslim tarihinin aksamaması için Uçarlar Yapı Limited Şirketi’nin küçük ortağına karşı iyi niyetli ve müsamahakar davranması başına çok büyük iş açtı. Uçarlar Yapı’ya yaklaşık 13.000.000TL borcu olmasına rağmen Özmet İnşaat Limited Şirketinin sahibi Mehmet Özçelik'in borcunu ödememekte ısrar etmesi ve kötü niyet barındıran davranışları sonrasında 2019 yılı içinde Uçarlar Yapı alacağını tahsil edebilmek için “Ortaklığın Feshi ve Alacak Davası" açmak mecburiyetinde kaldı. Bu tarihten sonra Uçarlar Yapı Limited Şirketi’nin başına gelmeyen kalmadı. Özmet İnşaat Limited Şirketi’nin sahibi Mehmet Özçelik Uçarlar Yapı'yı batırmak için bazı taşeron şirketlerle eski tarihli gizli anlaşmalar yapması, bu projeden daire satın alan bazı müşterileri kışkırtarak Uçarlar Yapı Limited Şirketi ve şirket yetkilileri aleyhine soruşturmalar ve dolandırıcılıktan davalar açtırarak Fly Butik Residance projesine konu inşaatı ele geçirmeyi amaçlasa da, yaptıkları soruşturma ve yargılamalar neticesinde savcılık ve mahkemelerin gerçeği anlamaları üzerine beraat kararları verilmeye başlanıldı.

Konu ile alakalı konuşan, bölgede birçok başarılı projeye imza atan Uçarlar Yapı Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Metin Uçar “ Beş kuruş ödemeden projenin müteahhitliğine evrak üzerinde %27 ortak olan Mehmet Özçelik'e alacağım olan 13.000.000TL için alacak davası açtıktan sonra borcunu ödememek için her türlü gayri etik, illegal, gayrimeşru, hukuk dışı yollara başvurdu malesef. Ancak hukuktan kaçış yok. Doğrunun geçte olsa ortaya çıkma gibi özelliği var. Bölgedeki karanlık insanlarla işbirliği ve sahte sözleşmeler yaparak üzerine titrediğim “Fly Butik Residance" isimli projemizi çıkmaza sokmuştur. Projemize tabiri caizse çöken silahlı çete çevreye korku salmaya devam ediyor. Bende malesef İtlerle dolaşmaktansa çalıyı dolaşmayı tercih ediyorum. İştirak halinde zincirleme dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik yapılarak şirketimin antetli kağıtları, kaşesi ve imzam taklit edilerek yaklaşık 350’den fazla sahte sözleşmeler yapılarak 0.001m2- 0.25m2-1m2 gibi minimal arsa payı tapusu verilerek ağırlıklı olarak yabancı uyruklu yaklaşık 350 zavallı insanı kandırdılar ve kandırmaya devam ediyorlar. 27 Nisan 2021 tarihinde ekler ve delillerle birlikte 800 sayfalık şikayet dilekçemizi “Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak, Kurulan Silahlı Örgüte Üye Olmak, İştirak Halinde Zincirleme Nitelikli Dolandırıcılık, Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik, Yağma ve Nitelikli Tehdit" suçlamasıyla Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına sunduk. Kişi ve firmalarla birlikte toplam 51 kişi’den şikayetçi oldum. Soruşturmayı İstanbul Organize Suçlar Müdürlüğü sürdürüyor. Ön Alım hakkımı kullanarak Asliye Hukuk Mahkemelerinde “Tapu İptal Tescil" davaları açarak sahte sözleşmelerle satılan arsa payları üzerine tedbir koymak suretiyle şirketimiz ve bu projeden gerçek sözleşmeyle para ödeyerek konut satın alan gerçek müşterilerimizin haklarını korumaya çalışıyorum" dedi.


Yargı makamlarını gayrimeşru faaliyetlerine alet edemeyeceklerini anlayan suç çetesi bu defa, mafyavari işlere tevessül eden silahlı bir çetenin de desteğini de alan bu emlak çetesinin yüzlerce vatandaş ve yabancı uyruklu şahsı dolandırdığı ve dolandırmaya devam ettikleri görülmektedir.

Bu emlak çetesinin, 2018 yılından itibaren dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu mağdurlara daire satışı karşılığında bir kısmı şifahi, büyük çoğunluğu da sahte yazılı sözleşmeler düzenleyerek, tapuda 0,01-1,00 m2 miktarlı arsa payı devirleri yapılarak inşaatı tamamlama süsü vererek yaklaşık 100 milyon lira civarında vurgun yaptılar.


Bu durumu fark eden Uçarlar Yapı Li Şirketi yetkilileri ile bazı mağdurlar bu silahlı emlak çetesi hakkında Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Bu azılı silahlı sahte satış çetesi şimdi yargıya hesap verecek" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09