banner333

banner309

Uçan, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü görevine Gümüşhaneli hemşehrimiz Hacı Abdullah Uçan getirildi.

Güncel 23.10.2021, 00:23
Uçan, Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü oldu
banner400

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü görevine Gümüşhaneli hemşehrimiz Hacı Abdullah Uçan getirildi.

Aynı bakanlıkta Mekansal Planlama Genel Müdür yardımcısı olarak görev yapan Uçan, geçtiğimiz günlerde Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü görevine atandı.
 

HACI ABDULLAH UÇAN KİMDİR?

1978 yılında İstanbul'da doğdu. Gümüşhane Arzular Kyabaköy Beldesi nüfusuna kayıtlıdır. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul‘da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği‘ni bitirdi. Aynı bölümde Deprem Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamladı. 6 yıl Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalıştı, İnşaat Mühendisliği bölümünde çeşitli dersler verdi. Birçok dergi ve bilimsel kongrede çalışmaları yayınlandı. Ayrıca Abdullah Uçan; İlim Yayma Cemiyeti Sultanbeyli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği Şube Başkan Yardımcılığı, Türk Kızılayı Sultanbeyli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şube Başkan Vekilliği, Anadolu Gençlik Derneği Sultanbeyli Şubesi Üyeliği ve Mütevelli Heyet Üyeliği ve benzeri birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev yapmaktadır. 

Uçan; 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine naklen atama yolu ile geçiş yaptı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde Bölge Mühendisliği, Bölge Şefliği, İmar Müdür Yardımcılığı ve vekaleten İBB İmar Müdürlüğü görevlerinde bulundu. İstanbul ilinin imar işleri ile ilgili mevzuatını oluşturan 'İstanbul İmar Yönetmeliği' hazırlık çalışmalarında bulundu. Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) Üyesi olan Hacı Abdullah UÇAN İngilizce bilmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09