banner333

banner309

Türkiye, Avrupa'nın İlk Şarj Edilebilir Hibrit Otomobil Üretim Üssü Oldu

Türkiye, Avrupa'nın ilk şarj edilebilir hibrit otomobil üretim üssü oldu. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin Sakarya'daki fabrikasında, yeni nesil Toyota C-HR'ın şarj edilebilir hibrit versiyonu (PHEV) üretilmeye başlandı.

Güncel 07.11.2023, 09:08
Türkiye, Avrupa'nın İlk Şarj Edilebilir Hibrit Otomobil Üretim Üssü Oldu
banner400

Fabrikanın üretim hattında incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Fabrikanın yıllık 280 bin araç üretim kapasitesi var, bunun çok büyük kısmı hibrit araçlara yönelik." dedi.

Bakan Kacır, 308 milyon avroluk yatırımla hayata geçirilen Toyota'nın Sakarya'daki fabrikasında yeni C-HR PHEV'in (Şarj Edilebilir Hibrit) Hattan Çıkış Töreni'ne katıldı. Fabrikanın üretim hattını ziyaret eden Kacır, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Erdoğan Şahin'den bilgi aldı.

Yeni Nesil Yüksek Teknoloji

Toyota'nın, Avrupa'da ilk kez şarj edilebilir hibrit araçlarını Türkiye'deki fabrikasında üretme kararı aldığını belirten Kacır, "Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bu yatırımı teşvik ettik, destekledik ve nihayetinde ülkemize yeni nesil yüksek teknoloji araçların üretim alt yapısını Toyota ile birlikte kazandırmış olduk." ifadelerini kullandı.

Yıllık 280 Bin Araç Üretimi

Fabrikanın yıllık 280 bin araç üretim kapasitesi olduğuna dikkati çeken Kacır, "Bunun çok büyük kısmı hibrit araçlara yönelik, halihazırda değerlendiriliyor. Bu da aslında özellikle çevre dostu teknolojilere Türk otomotiv sanayinin geçişine Toyota'nın öncülük yapmasına vesile oluyor. Bundan da hakikaten mutluluk duyuyoruz." dedi.

İhracat Kapasitesi Artacak

Kacır, otomotiv sanayisine ilişkin ana hedeflerinin başında, sanayinin özellikle elektrikli ve hibrit araçlara yönelik dönüşümünü gerçekleştirmek olduğunu kaydederek, "Böylelikle hem karbon nötr hedeflerimize erişme imkanımız olacak hem de Türkiye'nin sanayinin dönüşümünün lider ülkelerinden biri olmasını sağlama; böylece otomotiv sanayimizin yıllık 31 milyar doların üzerine çıkmış olan ihracat kabiliyetini daha ileri düzeylere taşıma fırsatımız olacak." diye konuştu.

Yatırımcılara Çağrı

Yatırımcılara çağrıda bulunan Kacır, "Bizim hem Toyota'ya hem tüm otomotiv üreticilerine, Türkiye'de faaliyet gösteren ya da Türkiye'de faaliyet gösterme planları yapan tüm üreticilere yatırımcılara çağrımız; Türkiye'ye güvenmeye devam etmeleri, Türkiye'ye yatırım yapmaları. Türkiye'ye güvenen ve Türkiye’ye yatırım yapan bugüne kadar her daim kazandı. Bundan sonra da kazanmaya devam edecek." şeklinde konuştu.

Yeni Nesil Araç Üretim Üssü

Bakan Kacır, şunları kaydetti: "Bu ülke sahip olduğu nitelikli insan kaynağı başta olmak üzere uluslararası pazarlara erişim, kuvvetli sanayi alt yapısı ve tedarik zinciriyle bu sektörün küresel üretim üssü olma yolunda bugüne kadar muazzam başarılar elde etti. Bundan sonra da Türkiye’miz yeni nesil araç üretim üssü olma yolunda ve yine batarya üretim üssü olma yolunda da inşallah bu çalışmalarımızla nice başarılara erişecek."

Bu yatırım, Türkiye'nin otomotiv sanayisinin dönüşümünde önemli bir adım olarak görülüyor. Yeni nesil hibrit araçlar, hem çevre dostu hem de ekonomik olmasıyla öne çıkıyor. Bu yatırım sayesinde, Türkiye'nin yeni nesil araç üretiminde küresel bir oyuncu olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Kasım 2024
İmsak 05:42
Güneş 07:11
Öğle 12:14
İkindi 14:44
Akşam 17:06
Yatsı 18:30