banner333

banner309

Tokdemir, Mezarı Başında Anıldı

Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir, vefatının 28. yıldönümünde Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki kabri başında anıldı.

Güncel 08.12.2023, 19:36
Tokdemir, Mezarı Başında Anıldı
banner400

Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından merhum Ali Metin Tokdemir, vefatının 28. yıldönümünde Gümüşhane’nin Kelkit ilçesindeki kabri başında anıldı.

Kelkit Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen ‘Ahde Vefaya Davet’ programı ile anılan Tokdemir için ilk program mezarı başında gerçekleştirildi. Tokdemir'in Kelkit ilçe mezarlığındaki kabrinde Kur’an tilavetiyle başlayan anma programına ilçe belediye başkanları, ocak başkanları, çok sayıda teşkilat üyesi ve vatandaşlar katıldı.

“Emanetleri Emin Ellerde Kıyamete Kadar Yaşayacak”

Düzenlenen anma programında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, “Rahmetli Metin abimizin dediği gibi ahde vefa imandandır. İnşallah şehitlerimize vefayı asla unutmayacağız. İleride hak vaki olduğu zaman inşallah öbür dünyada onlarla birlikte omuz omuza olacağız. Ruhları şad olsun. Milliyetçi hareket var olduğu sürece emanetleri emin ellerde kıyamete kadar yaşayacak” şeklinde konuştu.

“Ahde Vefanın Timsaliydi”

MHP Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya ise, “Kıymetli dava arkadaşlarım, Rahmetli Metin abimizin vefat ettiği gün askerden yeni gelmiştim. Yakinen tanıma fırsatım oldu. Çok değerli mükemmel bir insandı. Ahde vefanın timsali olarak adını gönlümüze yazdı. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

“3 Hilalli Sancağın Altından Hiç Ayrılmadı”,

Gümüşhane Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Alp ise Tokdemir’in üç hilalli sancağın altından bir an olsun ayrılmadığı söyleyerek, “Mücadeleci, çalışkan, baş verip baş eğmeyen bir yapıya sahipti. Çilesini çekmediği bir davanın mükâfatına asla talip olmazdı. Siyaseti şahsi menfaati uğruna değil memleketi için Türklük ve İslam adına yapardı. Azerbaycan halkı bağımsızlık mücadelesi verirken büyük bir miting düzenledi ve bu miting çok ses getirdi. Bu gün vefatının 28'nci sene-i devriyesi ama yüreklerimizdeki acısı hiç dinmedi. Ahde vefayı elden bırakmayan Milliyetçi Ülkücü hareket burada ve Allah izin verirse her daim burada olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

1995 yılı genel seçimlerinde Başbuğ Alparslan Türkeş'in isteğiyle Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane milletvekili adayı olan Ali Metin Tokdemir, 8 Aralık 1995 tarihinde Ankara’da düzenlenen Gümüşhaneliler gecesine katılmak üzere Kelkit’ten Trabzon havaalanına doğru yola çıkmış ve Başarköy yakınlarında geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04