banner333

banner309

Parsiyel Taşımacılığın Avantajları Nelerdir?

Güncel 06.10.2021, 08:57 19.11.2021, 08:17
Parsiyel Taşımacılığın Avantajları Nelerdir?
banner400

Parsiyel, parça anlamında kullanılır. Nakliye hizmetlerinde proje, parsiyel, ağır nakliyat vb. hizmetler müşteriye sunulur. Aynı güzergahta yer alan farklı müşterilerin yüklerini aynı araç ile taşıma işlemi parsiyel taşımacılık olarak bilinir. Parsiyel yük taşımacılığının amacı aynı rotadaki yüklerin, yük miktarı araca doldurmasa dahi aynı araca yükleyerek taşıma maliyetini daha ucuz bir seviyeye indirebilmektedir. Temel olarak parça taşımacılığı olarak adlandırılan parsiyel taşımacılık profesyonel bir hizmet sunar. Denizyolu, havayolu ve karayolu taşımacılıklarında tercih edilir. Parsiyel taşımacılık işleminde organizasyon yapabilmek önemlidir. Parsiyel eşya taşımacılığı, birçok avantajı sayesinde sık tercih edilir. Parsiyel taşımacılıkta müşteri, sadece yükünün kapladığı yer kadar ücret öder. Yük durumu hakkında güncel bilgiler sıklıkla müşteriye iletilir. Maliyet açısından tasarruf sağlanmasını mümkün kılar. Denizyolu ya da karayolu ile entegre olabilen bir taşımacılıktır. Teslim tarihi hakkında müşteri talepleri ile esneklik sağlanabilir. Az miktarda yük ile araç kiralamak zorunda kalmadan parsiyel taşımacılık ile ekonomik bir şekilde taşıma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Aynı rotadaki yükler tek araçta toplandığı için zamandan tasarruf edilir. Bu sayede parsiyel taşımacılık beraberinde birçok avantajı sunar.

Parsiyel Taşımacılık Türleri

Parsiyel yük taşımacılığı, birçok taşıma türü ile insanlara konforlu ve güvenilir hizmet sunar. Karayolu parsiyel taşımacılık, denizyolu parsiyel taşımacılık ve havayolu parsiyel taşımacılığın adında 3 tane tür bulunur. Karayolu parsiyel taşımacılık, özel materyallerle geliştirilen araçlarla farklı farklı insanların ürünlerinin taşındığı taşımacılık türüdür. Karayolu sayesinde Uluslararası taşımacılık yapmak mümkündür. Havayolu Parsiyel taşımacılığı, parsiyel paketlerin taşımasını yapar. Bir uçağı dolduracak kadar yüke sahip olmayan kurumlar ya da kişiler tercih eder. Yükleme işlemi havaalanından yapılır. Parsiyel yük taşımacılığı için kargo uçakları uygun görülür. Gönderilecek yükün hacmine göre maliyeti daha ekonomik hale getirir. Denizyolu parsiyel taşımacılık, parsiyel yük taşımacılığında sık tercih edilen yollar arasındadır. Yük gemisi doldurmada sıkıntı yaşanıyorsa alternatif olarak parsiyel deniz taşımacılığı tercih edilir.

Parsiyel Taşımacılık Hesaplanması Nasıl Yapılır?

Taşıma sektöründe taşınacak yükün cinsi, ağırlığı, hacmi ve boyutu önemlidir. Hesaplama işlemi, yüklerin birbirine zarar vermeyecek şekilde yerleştirilebilmesi için önemlidir. İlk olarak gönderilen yükün en, boy, adet ve yükseklik ölçüleri alınır. Metreküp, lademetre, ağırlık gibi ölçüler sayesinde yükün hesabı yapılır. Yük hesabı yapıldıktan sonra yükün cinsine göre önlemler alınır. Daha sonra gönderilen yükler ambalajlanır ve etiketlenir ve en uygun yere konur. Parsiyel hesaplama, parça yükün hangi ücret karşılığında taşınacağını ortaya koyar. Hesaplama yaparken yükün metreküp hesabı yapılır. Parsiyel yük M3 hesaplaması en x boy x yükseklik x adet olarak yapılır.

1 m3: 333 kg

1 ton: 3m3

1 ldm: 1750 kg

Parsiyel Yük Taşımacılığı Fiyatlarını Belirleyen Etmenler

Yurtiçi ve yurtdışı parsiyel taşımacılığı fiyatları farklılık gösterir. Parsiyel yük taşımacılığında fiyat belirlenirken yükün metreküp hesaplaması dikkate alınır. Her müşteri yükü kadar fiyatlandırmaya tabii tutulur. Bu sayede az bir yük olsa da ekonomik fiyatlarla transfer işlemi gerçekleşebilir. Az yükü olan kurum ya da kişiler araç kiralamak yerine parsiyel taşımacılığı tercih etmelerinin en büyük sebebi yükün bedeli kadar fiyat ödeniyor olmasıdır. Denizyolu parsiyel taşımacılığında navlun hesaplaması yapılarak fiyatlandırma yapılır. Navlun, taşıyıcının yükün karşılığında istediği ücrettir. Uzun yıllara sahip olan tecrübesi, yüksek depolama alanı, paketleme kapasitesi ve uzman kadrosu ile SerTans parsiyel taşımacılık hizmeti de verir. Tüm yük ve ürününüzü sorunsuz bir şekilde dünyanın her yerine taşır. SerTans ile iletişime geçerek, taşınacak yüklerinizi güvenilir bir şirkete emanet edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü