banner333

banner309

Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Hizmeti

Güncel 03.11.2021, 08:53
Ortak Sağlık Güvenlik Birimi Hizmeti
banner400

Ortak sağlık güvenlik birimi hizmeti, işletmelerin güvenliği ve çalışanların sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır.  Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) yasal olarak; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, İşyerlerine İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerini vermek üzere kurulmuş, mevzuatın gerektirdiği fiziki ve tıbbi donanıma sahip, iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinin (İşyeri Hekimi, İş Güvenliği Uzmanı ve Diğer Sağlık Personelinin) oluşturduğu özel kuruluşlar” şeklinde tanımlanmaktadır.

“Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB Hizmeti)’’ ve İşyeri Sağlık ve Güvenliği birimi ile eş zamanlı ve ortak yaptıkları çalışmalar çerçevesinde, işyerinde normal iş akşının güvenli bir ortamda sağlanmasını ve verimli çalışma ortamının oluşturulmasını sağlamaya çalışırlar. Bütün bu çalışmalar doğrultusunda daha çalışmalar daha önceden yapılan kontrollerin sonucu belirlenen plan çerçevesinde yapılır.

Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri,

a) İşçilerin sağlık gözetimi,
b) Çalışma ortamının gözetimi,
c) Eğitim, danışmanlık ve bilgilendirme,
ç) İlkyardım ve acil müdahale,
d) Kayıt ve istatistik vb. görevleri yerine getirmekle yükümlüdür.

OSGB hizmeti içerisinde İş güvenliği danışmanlık hizmeti, İş güvenliği uzmanlık hizmeti, İşyeri hekimliği hizmeti ve diğer sağlık personeli hizmeti bulunmaktadır. İşletmeler, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 6. Maddesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinin 5. Maddesine istinaden; işyerlerinde iş güvenliği uzmanı olan bir veya birden fazla mühendis veya teknik elemanı görevlendirmekle yükümlüdürler.

Ortak sağlık güvenlik birimi firmaları

Ortak sağlık güvenlik birimi firmaları için şirketinize çözüm ortaklığı sağlayacak ve profesyonel yönetim ile tüm süreç gerekliliklerini aktaracak bir arayış içerisinde iseniz Ekşioğlu OSGB ile iletişime geçebilirsiniz.

Kanunlara göre tüm iş yerlerinde bir iş güvenliği uzmanı bir de iş yeri hekimi tam zamanlı olarak çalışmalıdır. Günümüzde pek çok iş yeri hem iş güvenliği uzmanı hem de iş yeri hekimi bulunduracak yere ve maddi koşullara sahip olmayabilir. Bu noktada OSGB hizmeti devreye girerek çözüm sağlanır. Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi bakanlık tarafından yetki almıştır. Dolayısı ile OSGB iş yerlerinde hem çalışana hem de işverene sağlıklı ve güvenilir bir çalışma ortamı tesis etmek için çalışır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39