banner333

banner309

Görme engelli genç girişimci Zülal Tannur, geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu

Yüzde 5 görme oranına sahip bir bebek olarak dünyaya gelen Tannur, yapay zeka ve insan iş birliğiyle geliştirdiği teknolojiyle gören makineler ve görme engelliler için yeni bir çözüm üretti.

Güncel 04.12.2023, 21:53
Görme engelli genç girişimci Zülal Tannur, geliştirdiği teknolojiyle Togg'un gözleri oldu
banner400

Tannur'un geliştirdiği "From Your Eyes" uygulaması, görme engelli kullanıcılara anlık görüntü işlemeyi ve video görüntü işlemeyi hikayeleştirerek anlatmayı sağlıyor. Uygulama, 15 milyon görsel veri işledi ve 5 binden fazla kullanıcıya ulaştı.

Tannur, uygulamayı geliştirme fikrinin, görme engelli bir arkadaşının kendisine sorduğu "Bu gördüğün manzara ne?" sorusuyla ortaya çıktığını söyledi.

Tannur, "Görme engelli insanlar için günlük hayattaki birçok şey engel oluşturuyor. Ben de bu engelleri ortadan kaldırmak için bir çözüm üretmek istedim. Bu uygulama sayesinde görme engelli insanlar, gördükleri her şeyi daha kolay anlayabilecekler." dedi.

Tannur'un geliştirdiği uygulama, sadece görme engelliler için değil, otomotiv sektörü için de önemli bir çözüm sunuyor. Uygulama, otonom araçlarda kaza riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Tannur, "Togg'un da bu uygulamayı kullanacağını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu uygulama sayesinde Togg, görme engelli kullanıcılar için de güvenli ve konforlu bir yolculuk sunacak." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Zülal Tannur'u ziyaret ederek, uygulama hakkında bilgi aldı. Kacır, "Zülal, engelli bireyler için önemli bir çözüm üretti. Onun başarı hikayesi, tüm gençlere ilham kaynağı olacak." dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12