banner333

banner309

Anadolu Ajansı Temsilcisi Sinan Uçar Kampüs FM’e Konuk Oldu

Anadolu Ajansı Gümüşhane Temsilcisi Sinan Uçar Gümüşhane Üniversitesi uygulama birimlerinden Kampüs Fm’de “Futbolun Arka Odası “ adlı programa konuk oldu.

Güncel 06.01.2024, 23:29
Anadolu Ajansı Temsilcisi Sinan Uçar Kampüs FM’e Konuk Oldu
banner400

İnternet üzerinden her hafta Salı günü yayın yapan ve Burak Buğra Üzüm ”ün hazırlayıp sunduğu programın bu haftaki konuğu Anadolu Ajansı Gümüşhane Temsilcisi Sinan Uçar oldu.
Sunucu Burak Buğra Üzüm’ün iletişim fakültesindeki öğrencilere neler önerirsiniz sorusu üzerine cevap veren Uçar, “İletişim fakültesinde okumak iyi bir gazeteci olmanızı sağlamaz İyi bir gazeteci olmak için, iletişim fakültesinde verilen teorik eğitimin yanı sıra, mesleğin pratik boyutunu da öğrenmek gerekir. Bunun için, öğrenciler staj yapmak, serbest gazetecilik yapmak veya gazetecilik mesleğinde tecrübeli kişilerden mentorluk almak gibi yolları denemelidirler. Elbette, iletişim fakültesinde verilen eğitim de önemlidir. İletişim fakülteleri, öğrencilere gazetecilik mesleğinin temellerini öğretir. Bu nedenle, iletişim fakültesinden mezun olmak, gazetecilik mesleğine giriş için önemli bir adımdır. Ancak, iyi bir gazeteci olmak için, iletişim fakültesinde verilen teorik eğitimin yanı sıra, mesleğin pratik boyutunu da öğrenmek gerekir” ifadelerini kullandı.

Sunucu Burak Buğra Üzüm’ün gazeteclik sektörünün geldiği nokta nedir sorusunu cevaplandıran Uçar, “Dijitalleşme, gazetecilere yeni fırsatlar yarattı. Gazeteciler, artık daha geniş bir kitleye ulaşabilir ve daha hızlı ve kolay bir şekilde haber üretebilirler. Ayrıca, dijitalleşme, gazetecilerin daha etkileşimli ve katılımcı içerikler üretmesine olanak sağladı. Tabii ki, dijitalleşmenin gazetecilik mesleğine bazı olumsuz etkileri de oldu. Örneğin, dijital medya, haberin kalitesini düşürdü ve haberin tarafsızlığını tehdit etti. Ayrıca, dijital medya, gazetecilerin işsiz kalmasına neden oldu. Ancak, dijitalleşmenin olumsuz etkilerini azaltmak için önlemler alınabilir. Örneğin, gazetecilik eğitimi, dijital medyaya daha fazla odaklanmalıdır. Ayrıca, gazetecilik meslek örgütleri, gazetecilerin haklarını korumak için mücadele etmelidir. Sonuç olarak, dijitalleşme, gazetecilik mesleğini değiştirdi, ancak gazeteciliğin öleceğini düşünmüyorum. Gazetecilik, her zaman toplum için önemli bir işleve sahip olacaktır” diye konuştu.

Haber :Burak Buğra üzüm

Yorumlar (5)
abuzittin kelaynak 11 ay önce
adamsın buğra kardeşim
Çiğdem yilmaz 11 ay önce
Çok güzel bı sohbetti emeğinize sağlık Bugracim..Yolun açık olsun,başarınız daim olsun
Alpay aras 11 ay önce
Başarıların daim olsun inşAllah kardeşim
Alpay aras 11 ay önce
Başarıların daim olsun inşAllah kardeşim
Alpay aras 11 ay önce
Başarıların daim olsun inşAllah kardeşim
2
az bulutlu
Namaz Vakti 21 Kasım 2024
İmsak 05:40
Güneş 07:08
Öğle 12:13
İkindi 14:45
Akşam 17:08
Yatsı 18:31