banner333

banner309

Gümüşhanespor’dan Açıklama

TFF 3.lig, 3.grupta mücadele eden temsilcimiz Gümüşhanespor yönetimi son durum hakkında basın açıklaması yaptı.

Gümüşhanespor 18.11.2021, 17:35 19.11.2021, 16:47
Gümüşhanespor’dan Açıklama
banner400

Kulüp yönetim kurulu adına yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ait olduğumuz, gönül verdiğimiz renkler için sevinci de hüznü de beraber yaşadığımız değerli Gümüşhanespor Ailesi;

Kulübümüz 5 sezondur hem maddi hem de manevi olarak çok zorlu süreçlerden geçti. Geçmiş olduğumuz sezonda devre arası kulübümüz yaşanılan zorlukları aşamayıp kapanma noktasına gelmişken Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen’in gayretleriyle kapısına kilit vurulmak üzere olan Gümüşhanesporumuz sezonun ikinci yarısına başladı. Takımımızda uzun zamandır ödeme alamayan futbolcularımızla toplantı yapılarak alacakları bir planlama doğrultusunda futbolcularımıza ödenmeye başlandı. 2020/21 sezonundan ve daha önceki sezonlardan birikmiş yüklü borçlar kapsamında tüm futbolculara ödemeleri yapıldı. Ancak sezonun ikinci yarısında toplanan 21 puan ligde kalmamıza yeterli olmamıştır. Küme düşme sürecinde sezonun ilk yarısında SGK borçları yüzünden silinen 3 puanın ne kadar önemli olduğu görülmüştür. 

Gümüşhanespor Kulübü, Sayın Ercan Çimen tarafından devralındığında çok yüksek miktarda borç yükü ile mücadele etmekteydi.  

Göreve geldiğimiz tarihten itibaren sizlere verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen öncülüğünde büyük emek ve çaba sarf ettik.

Şehirde birçok insanın açılamaz dediği transfer tahtasını 28 dosyayı kaldırarak açtık. Bu tüm Spor Camiası tarafından bilinmektedir. Transfer tahtamızın açılmasıyla beraber ayağımızı yorganımıza göre uzatarak takımımızı oluşturduk.

Daha sonra ise; Kulübümüzün kurumlara olan yıllarca ödenmeyen geçmiş dönem SGK ve BAĞKUR borçlarını yapılandırma ile işe başladık. Yüksek miktarda olan devlet borçları yapılandırılarak kulübümüz faiz yükünden kurtarıldı. Kulübümüzün kapanmasının önüne geçmek, önünü açmak için gerekli ödemeler yapılmıştır. Şuanda da taksitler halinde ödemelere devam edilmektedir. 

Gümüşhanesporumuzun geleceğini kurtarmak adına futbolun olmazsa olmazı olan altyapılarımızı ilk iş olarak oluşturduk ve liglere katıldık.

Ardından kulübümüzün şirketleşmesi adına önemli adımlar attık ve bu konuda artık sona doğru yaklaştık.

1995 den günümüze kadar hiç yapılmamış olan Gümüşhanespor Store mağazamızı Belediye başkanımız Sayın Ercan Çimen’in gayretleriyle şehrin en güzel noktasında açtık.

Gümüşhane Spor Kulübü Derneği üzerinde olan 27 adet icra dosyası taraflar masaya davet edilmek suretiyle anlaşma yoluna gidilmiştir ve bu dosyaların 20 tanesi kaldırılmış olup kalan 7 dosya için anlaşma çalışmaları devam etmektedir.

Hâsılı kulübün elektriklerinin kesildiği, aşının kaynamadığı, içecek suyunun olmadığı, futbolcularının maaş alamadığı için bildiri yayınladığı dönemlerden, artık ileriyi görebileceğimiz dönemlere geldik.

Tabii ki hatalarımız da oldu. Tecrübesizlik, heyecan ve çok fazla çalışmanın getirdiği bir takım hatalar da yaptık. Ama bunların hiç birisi Gümüşhane spor markasına ve geleceğine zarar verici yanlışlar olmadı. 

Sportif başarı noktasında ise iyi niyetimizle elimizden geldiğince mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Ancak şu unutulmamalıdır ki orta ki enkaz kaldırılmadan kulüp çatısı sağlam temeller üzerine oturtulmadan atacağımız büyük adımlar bizleri eski durumlardan kurtaramayacaktı. Sezon başında dile getirdiğimiz gibi öncelik ekonomik bağımsızlığını kazanmış kurumsal yapısını oluşturmuş, altyapısı ile ürün geliştirmesi ile her şeyiyle tam anlamda hazır olmak gerekiyor.

Geçmiş de kulübümüzde yaşananlardan dolayı camiamızda kırgınlıklar, küskünlükler de oluştu.

Değerli taraftarlarımız, Kulübümüz bu zorluklarla mücadele ederken maalesef sivil toplum kuruluşları ya resmî kurumlardan hiçbir destek görmemiştir. Şehrimizin en önemli değerlerinden biri olan Kulübümüzü yaşatmak adına yaptığımız çalışmalarda maalesef Kulübümüz yalnız bırakılmıştır, bırakılmaya da devam edilmektedir.

Büyük Gümüşhanespor taraftarları her türlü zorluğa rağmen Kulübümüz ayakları yere sağlam basan, yarınlara emin adımlarla ilerleyen bir yapılanmanın içindedir. Bu süreçte öncelikle önceki sezonlardan kaynaklanan sorunlar çözülmüş, ağır borç yüklerinin üstesinden gelinmiştir ve geriye gidiş durdurulmuştur. Uçuk ödemeleri içeren hayalci transferlerden, Kulübümüzün geleceğine ipotek koyduracak günü kurtarmaya yönelik yapılacak basit kahramanlıklardan uzak durarak Gümüşhanesporumuzu sağlam zeminler üzerinde geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz. Gümüşhane Sporumuzun gerçek sahibi taraftarlarımızdan ricamız bu süreçte zorlu günlerde de tribünleri hınca hınç doldurarak takımlarına, Gümüşhane armasına destek olmalarıdır.

Gelecek güzel günler için hep beraber omuz omuza.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:35
Öğle 12:27
İkindi 16:10
Akşam 19:09
Yatsı 20:34