banner333

banner309

Yaparsa Şiran Yapar

Gümüşhane'nin Şiran ilçesi, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesiyle yeni bir döneme giriyor.

Gümüşhane 19.08.2024, 21:30
Yaparsa Şiran Yapar
banner400

İlimiz ve Şiran ilçemiz için öncü projelere imza tan ve söz konusu Şiran olunca çok hızlı refleks göstererek birlik beraberlik örneği sergileyen Şiranlılar, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) konusunda da tek yürek olmuş durumda.

Önceki gün bu birliktelik ve arzudan etkilendiğini yaptığı açıklamada da ifade eden Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in OSB müjdesi sonrası Şiranlılar, ŞİDEF öncülüğünde yatırımcı girişimlerine başladılar.

Vali Tanrısever’in Şiran ziyaretinde Şiran Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesine dair; ”Şiran’ımıza en kısa sürede OSB kazandırmak için çalışmalarımızı hızlandırma kararı aldık. Şiran’ımıza şimdiden hayırlı olsun” ifadelerinin ardından bir açıklama yapan Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya; “Şiran OSB, Çamoluk kavşağına yapılacak olup Kelkit Vadisi için büyük istihdam, lojistik üs ve cazibe merkezi olma fırsatı sunacak. İç Anadolu ve Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayan en kısa güzergah Gölova- Çamoluk- Şiran -Tersun tüneli olması Şiran’ı Kelkit Vadisi geçiş noktası ve ciddi lojistik üs yapıyor. OSB ile Vadi’nin en gözbebeği istihdam merkezi Gümüşhane ve Şiran olacak. Sayın Valimiz Sayın Alper Tanrısever beye ve tüm emeği geçenlere teşekkür eder, Şiran’ımıza OSB’nin hayırlı olmasını temenni ederiz. Şimdiden tüm yatırımcıları hayırlı işler dileriz” dedi.

ŞİDEF girişimlere başladı

Şiran OSB için müjde niteliğindeki açıklamaların ardından hiç vakit kaybetmeyen ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, plastik sanayinin öncü firmalarından olan ve Manisa’da 2 Ankara Sincan OSB’de ise 1 fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yıldız ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplamda 1500 personelin çalıştığı Manisa’daki Kaan Yıldız Plastik, GES Plastik ve Ankara’daki Rota Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Yıldız’ın, Şiran Yıldızspor Kulüp Başkanı ve ŞİDEF Manisa İl temsilcisi olduğunu anımsatan Genel Başkan Serkan Kaya; “Başkent’te faaliyet gösteren Rota Plastik’i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldım. Türkiye’nin duayen markaları Vestel ve Arçelik’e ürün yaptığı bilgisi ile gurur duydum. Fabrika Müdürü Deniz Koçer Bey’in “Sektördeki tecrübemiz, 1500 çalışanımızla Gümüşhane Şiran OSB’de yeni bir tesis açmaya Erhan Yıldız Bey öncülüğünde hazırız” sözleri bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Misafirperverlikleri için Deniz Koçer müdürümüze ve GÜMÜP Üyemiz Rota Plastik Planlama departmanı çalışanı Emin Nur Yıldız’a teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu.

Haber: Merve Nur ŞEN

Kaynak: Kuşakkaya Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:00
Öğle 12:21
İkindi 15:48
Akşam 18:32
Yatsı 19:51