banner333

banner309

Tasarruf Tedbirleri Gümüşhane Halk Eğitimin Kurslarını Etkiledi; Para Yok, Kursta Yok!

Tasarruf tedbirleri kapsamında Halk Eğitim Merkezlerinde kurs saatlerine kısıtlama getirileceği buna bağlı olarak özel öğrenim kurslarına öncelik verileceği açıklandı.

Gümüşhane 18.09.2024, 07:30
Tasarruf Tedbirleri Gümüşhane Halk Eğitimin Kurslarını Etkiledi; Para Yok, Kursta Yok!
banner400

İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı, Vali Yardımcısı Serhat Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkan Temsilcisi Necati Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, kamu kurum müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri de katıldı.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu toplantısında, tasarruf tedbirleri kapsamında kurs açma saatlerinde kısıtlamaya gidileceği açıklandı. Kurs ücretlerinin yıllık bazda hesaplanması nedeniyle önceliğin ücretsiz kurslara verileceği belirtildi.

Verilen bilgilerde kurs veren kursiyerlerin saat başına aldığı maliyetten kaynaklı saatlik kısaltmaya gidileceği bununla birlikte kısıtlamanın bir diğer kursun açılması hedeflendiği vurgulandı. Bu kapsamda bazı kursların da açılmayacağı bildirildi.

Meslek Odaları istihdamı artırma amacıyla meslek edinmeyi yaygın hale getirileceği vurgulandı. Bu kapsamda esnaf ve sanatkârlar ile bunların yanlarında çalışanların meslekî ve teknik ihtiyaçlarını karşılamak, meslekî faaliyetlerini kolaylaştırma hedeflendiği vurgulandı.

Toplantıda, yabancı öğrencilere yönelik kursların yaygınlaştırılması ve okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için de kursların öncelikler arasında olduğu kaydedildi.

Haber:Bayram Çarıklı

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:00
Öğle 12:21
İkindi 15:48
Akşam 18:32
Yatsı 19:51