Şiranlılar İstişare Toplantısında Buluştu
Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ile Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın (ŞEKAV) ev sahipliği ve Şiran Kaymakamlığı ile Şiran Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen “Şiranlılar İstişare Toplantısı” İstanbul’da gerçekleşti.
Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) ile Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın (ŞEKAV) ev sahipliği ve Şiran Kaymakamlığı ile Şiran Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen “Şiranlılar İstişare Toplantısı” İstanbul’da gerçekleşti.
ŞİDEF ve ŞEKAV’ın ortak çalışması ile İstanbul Güngören Belediyesi davet salonunda gerçekleştirilen toplantıya Şiran Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan, Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Şiranlı bürokratlar, Şiranlı Dernek Başkanları, yöneticiler ve Şiranlı vatandaşlar katılım sağladı. Tarım, lojistik ve spor gibi Şiran’ın kalkınmasına yönelik birçok konu ele alınırken Şiran Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Tersun Tüneli ve Akbulak ile Kırıntı göletleri öne çıkan konu başlıkları oldu. Programda ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya, ŞEKAV Başkanı Ramazan Kahveci, ŞİDEF Danışma Kurulu Başkanı ve ŞEKAV Başkan Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu, Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara ve Şiran Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan konuşma yaparken verilen birlik ve beraberlik mesajları dikkat çekti. İşte programın satır başlıkları;
Kaya; “Şiran’ın sesini dünyaya duyurmak için yola çıktık”
Programda konuşma yapan ŞİDEF Genel Başkanı Serkan Kaya Şiran’ın sesini dünyaya duyurmak için yola çıktıklarını belirterek Gümüşhaneli ve Şiranlı olmaktan duydukları mutluluğun altını çizdi. Yaptıkları sivil toplum çalışmalarının bazı çevrelerce yanlış anlaşıldığını dile getiren Kaya “Bizim yaptığımız çalışmaları yanlış anlayıp bize farklı ithamlarda bulunanlar oluyor. Biz Gümüşhane’yi bir bütün olarak seviyoruz ve Gümüşhane’nin en sadık ilçesiyiz bununda vurgusunu yapmakta fayda görüyorum” İfadelerini kullandı. Tersun tünelinin önemine dikkat çeken Kaya Şiran’da hayata geçirilmesi planlanan OSB’nin lojistik desteğinin Tersun tüneli ile sağlanacağını vurgulayarak tünelin Şiran ile Gümüşhane’yi daha da yakınlaştıracağını belirtti. İlçedeki sportif faaliyetlere de değinen Kaya Şiran Yıldız Spor, Şiran Akademispor Voleybol takımı ve Şiran Yıldız Spor hentbol takımının aldığı başarılı sonuçlar ile Şiran’ın marka değerine katkı sağlandığını dile getirdi. Şiran’ın ortak paydasına olan konularda vatandaşlardan destek istediklerini yineleyen Kaya özellikle nüfus konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurguladı.
Kahveci; “Memleketimiz için çalışmaya devam edeceğiz”
Programda konuşan bir diğer isim olan ŞEKAV Başkanı Ramazan Kahveci Şiran Sivil Toplum Kuruluşları olarak yaklaşık 26 senedir kurumsal olarak memleketlerine hizmet verdiklerini belirtti. Hastane yapımına katkı ve cihaz alımları, SMA’lı bebeklere ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım, spor kulüplerine destek ve öğrenci bursları gibi birçok konuda Şiran’a katkı sunduklarını vurgulayan Kahveci ŞİDEF ve ŞEKAV’ın birlikte bir aile olduğunun altını çizdi. “ŞİDEF ve ŞEKAV ailesi olarak memleketimiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullanan Kahveci katılımcılara teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.
Hamzaoğlu; “İyi ki Şiranlıyız, iyi ki Gümüşhaneliyiz”
Programdaki bir diğer konuşmacı ŞİDEF Danışma Kurulu Başkanı ve ŞEKAV Başkan Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu 1965 yılında İstanbul’a göçtüklerini belirterek İstanbul’da yaşamalarına rağmen Şiran’a ve Gümüşhane’ye olan sevgilerinin hiç azalmadığını ve bağlarının hiç kopmadığını dile getirip “İyi ki Şiranlıyız, iyi ki Gümüşhaneliyiz” ifadelerini kullandı. Şiran için bugüne kadar yaptıkları çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini vurgulayan Hamzaoğlu Şiran’ı ilgilendiren birçok önemli konunun takipçisi olduklarının altını çizdi. Katılımcılara teşekkür eden Hamzaoğlu birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Kara: “Aynı dili konuşuyoruz”
Programda konuşma yapan Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara Şiranlı hemşerilerinin kendilerinden beklentilerini çok iyi bildiklerini belirterek “Bizlerden neler beklendiğini biliyoruz. O yüzden aynı dili konuşuyoruz. Burası bizim için çok önemli ” İfadelerini kullandı.
Şiran Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan’a birlikte çalıştıkları süre boyunca Şiran için yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür eden Kara, “ Her bir Şiranlı nasılsa saygıdeğer kaymakamımızda aynı hassasiyetle ilçemize ve köylerimize hizmet götürüyor. Bizim de takıldığımız önümüzün açılması gereken noktada elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bizim için her zaman dediğimiz gibi birlik ve beraberlik adına çok değerli. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.
Şiran OSB için son gelişmeleri de özetleyen Başkan Kara, ‘’OSB için Allah razı olsun kendisinden sayın kaymakamımızın önderliğinde çalınmalarımızı sürdürüyoruz. İşin resmi boyutunu sekreteryasını üstlendi altını çizerek söylüyorum birçok Şiranlı gibi OSB’nin Şiran’a yapılması haklılığını savunduğu için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu işler sahiplenilmeden elini taşın altına koymadan olmuyor. Ve henüz resmiyete dökülmeyen OSB için 66 başvuru var bu bence Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmeyen bir sayıdır. Nasıl bir heyecan, istek, beklenti olduğunu da buradan anlayabilirsiniz’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ilçe adına üç başlığı hatırlatan ve her platformda dile getirilmesini isteyen Kara bu başlıkları OSB, gölet ve Tersun Dağı tüneli olarak ifade etti. Kara, ” Şiran’ın mottoları yerine geçecek üç kelimeyi konuşacağız. Bu üç kelime istişare toplantımızda hem yerel hem ulusal basına kesinlikle nokta açıklaması olmasını istiyorum. Birincisi elimizden düşürmediğimiz Tersun Dağı tünelidir. Tersun Dağı tünelini kesinlikle kesinlikle istiyoruz. Şiran’ımızı çevreleyen bütün tüneller yapılmış durumdadır. Seçimden önce ve sonra Ulaştırma Bakanımıza konuyu ilettiğimde projesi hazır olan bir tünel olduğunu biliyorsunuz. Dolayısıyla elimi güçlü. Yani bizden başka tünel projesi hazır yapılacak tünel yok bakanlık nezdinde yaptığım girişimlerde bunu öğrendim. Tersun Dağı noktasında şanslımayız oldukça çok şanslıyız. Nasıl şanslıyız? Gittiğimiz her sohbette ister ister bürokratik sohbetler olsun Tersun Dağı tünelini konuşacağız. Devamında OSB’yi konuşacağız devamında ve 2030 yılına kadar ciddi sorunla karşı karşıya kalacağımız su konusu ile ciddi mücadele vereceğimiz durumlar uzmanlar tarafından öngörülüyor bunu konuşacağız’’ dedi.
Yapımı tamamlanan yapımı devam eden göletleri de duyuran Başkan Kara, “ Kırıntı Göleti ile 23 köyün içme suyunu arıtma sistemi ile tesis kurarak karşılamak istiyoruz. Ak bulak Göleti de Şiran merkebimizin ve yaklaşık 10 köyümüzün suyunu sağlayabileceğimiz gölettir. Buranında iki göletin de yapılıp hizmete açılması bekleniyor. Kırıntıda çalışmalar bitti, Akbulak’ta yüzde otuz yedi seviyesinde şimdi biz bu üç meseleyi de konuşacağız. OSB, gölet ve Tersun Dağı tüneli” diye konuştu.
Toplantının ana çıktısını bu başlıklarda toplayan Başkan Kara, “ Ankara’ya gittiğinizde, Gümüşhane’ye geldiğimizde, bir milletvekili sizin köyünüzü ziyaret ettiğinde yayla şenliğinde ziyarete ettiğinizde, taziyenizde ne olursa olsun hemen önüne koyacağımız kelimeler bunlar olacaktır. Tersun Dağı tüneli projesi adına ayrıca bir parantez açan Baki Kara, ‘’bu konuda Trabzonlulardan yardımda bulunuyorum. Çok ciddi şekilde Trabzon’a faydası olan yol için ne yapmamı lazım onları da bu işi kullanarak bu işi hızlandırmamız lazım. Ulaştırma Bakanımız Trabzonlu Bakanlık içerisinde üst düzey yöneticiler Trabzonlu, Trabzon’a araçların daha hızlı gitmesi Şiran‘a uğrayıp yemek yesin. İlçeden geçen tır sayısı şu an üç yüz. Şiran’daki hareketliliği de görelim sıkışıklığı görmeden adam sana tünel, yol yapar mı? Tersun bağlantı yollarının haklılığını anlatıyoruz dron çekiyoruz bölge müdürlüğüne gönderiyorum bakanlığa anlatıyorum. Ankara, Şiran Gümüşhane’de böyleyiz’’ şeklinde özetledi.
Belediye Başkanı Kara konuşmasının sonunda
Hemşerilerinden nüfus konusunda duyarlılık göstermeleri, belediye başkanlığı faaliyetleri, yapacak oldukları sosyal faaliyetler, Şiran’ın ilçe nüfusunu yükseltmesi durumunda İller Bankasından alacağı kaynak, ilçe merkezli hizmet kalitesinin nasıl yükseleceğine dair kimi sayı ve istatistikler üzerinden bilgiler sundu.
İmsak | 05:40 | ||
Güneş | 07:08 | ||
Öğle | 12:13 | ||
İkindi | 14:45 | ||
Akşam | 17:08 | ||
Yatsı | 18:31 |