banner333

banner309

Şiran'da Ahilik Haftası Kapsamında Mevlid ve Sohbet Programı Düzenlendi

Gümüşhane'nin Şiran İlçesinde, Ahilik Haftası etkinlikleri, Şiran İlçe Müftülüğü ve Şiran Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle Çarşı Camii'nde anlamlı bir program gerçekleştirildi.

Gümüşhane 27.09.2024, 10:32
Şiran'da Ahilik Haftası Kapsamında Mevlid ve Sohbet Programı Düzenlendi
banner400

Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Şiran İlçe Müftülüğü ve Şiran Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğiyle Çarşı Camii'nde anlamlı bir program gerçekleştirildi. İl Müftüsü Hüseyin Gün’ün katılımıyla düzenlenen Mevlid ve Sohbet programına, esnaf ve sanatkarların yanı sıra çok sayıda vatandaş da yoğun ilgi gösterdi.

Programda, esnaf geleneğinin önemli bir parçası olan vefa duygusu öne çıkarıldı. Vefat eden esnaflar için dualar edilerek, onların anısına saygı gösterildi. İl Müftüsü Hüseyin Gün, sohbetinde Ahilik geleneğinin toplumdaki yerinden ve esnaflar arasındaki dayanışmanın öneminden bahsederek, Ahilik kültürünün kardeşlik ve dürüstlüğe dayalı yapısını vurguladı.

Mevlid ve Sohbet programının ardından, Şiran Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından organize edilen lokma ikramı ile etkinlik devam etti. Katılımcılar, lokma ikramı eşliğinde sohbet etme ve bir araya gelme imkânı buldu. Etkinliğe katılan ilçe halkı, esnaflar ve daire amirlerine teşekkür edilerek, Ahilik Haftası'nın bu tür etkinliklerle kutlanmasının önemine değinildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Eylül 2024
İmsak 04:45
Güneş 06:09
Öğle 12:18
İkindi 15:38
Akşam 18:17
Yatsı 19:35