banner333

banner309

Sadak Baraj Gölüne 120 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı

Gümüşhane 20.09.2023, 15:03
Sadak Baraj Gölüne 120 Bin Sazan Yavrusu Bırakıldı
banner400

Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Kelkit İlçesi'ndeki Sadak Baraj Gölü'ne 120 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı. İl sınırlarımız içinde bugüne kadar toplam 23 gölet ve baraj gölüne yaklaşık 1 milyon sazan balığı yavrusu bırakılarak balıklandırma faaliyetlerine önem verildiğini vurgulayan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Bakanlığın "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Amasya Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tesislerinde üretilen 120 bin sazan balığı yavrusunun aynı gün içinde İlimiz Kelkit İlçesi Sadak Baraj Gölü'ne bırakıldığını bildirdi.

Kıraç, bırakılan sazan balığı yavrularının bulundukları suların besin durumuna bağlı olarak yaklaşık 2 yıl içinde avlanabilir hale geleceğini açıkladı. Sulama amacıyla kullanılan baraj ve göletlerde gerçekleştirilen balıklandırma çalışmalarının, sportif balıkçılık faaliyetlerini teşvik etmeyi ve balık tüketimini artırmayı amaçladığını belirten Kıraç, sürdürülebilirlik için amatör ve ticari balıkçıların belirlenen kurallar çerçevesinde avlanmalarının önemini vurguladı. Doğal yaşam ortamlarına bırakılan yavru sazan balıklarının, üreme boyuna (40 cm) ulaşana kadar avlanmamasının ve en az bir defa üreme fırsatının verilmesinin sürdürülebilir balıkçılık açısından son derece kritik olduğunu ifade etti.

Balık popülasyonunu artırmak için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Kıraç, mevcut göletler ve barajlarda ekonomik değeri olan sazan balığı gibi türlerle balıklandırma çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12