banner333

banner309

Köylüler, Kapatılan Köy Okulunun Önünde Toplandı: “Okulumuzu İstiyoruz”

Gümüşhane’nin Torul İlçesi Kirazlık Köyü Yuva Mahallesinde bulunan Kirazlık Cumhuriyet kulunun kapatılmasına tepki gösteren Veliler ve köy sakinleri okul önünde toplanarak kararı protesto etti.

Gümüşhane 09.09.2024, 10:51
Köylüler, Kapatılan Köy Okulunun Önünde Toplandı: “Okulumuzu İstiyoruz”
banner400

Gümüşhane’nin Torul İlçesi Kirazlık Köyü Yuva Mahallesinde bulunan Kirazlık Cumhuriyet kulunun kapatılmasına tepki gösteren veliler ve köy sakinleri okul önünde toplanarak kararı protesto etti.

Köylüler, Kapatılan Köy Okulunun Önünde Toplandı: “Okulumuzu İstiyoruz”
Yeni eğitim öğretim döneminin başladığı saatlerde okul önüne gelen vatandaşlar, müfettiş raporları ve Milli Eğitim Bakanlığı talimatı ile yapılan uygulamayı kabul etmediklerini belirterek kapatma kararının yeniden değerlendirilmesini istedi. Okulun kışlık yakacak ihtiyacının dahi okul bahçesine istiflendiğine dikkat çeken vatandaşlar, İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürleri ile gün içerisinde görüşeceklerini dile getirerek alandan ayrıldı.

Konu hakkında Gümüşkoza’ya konuşan vatandaşlar, okulun kapatılma nedeni olarak öğrenci sayısının bahane edildiğine vurgu yaparak, “Geçtiğimiz yıl 23 öğrenci vardı. Bu yıl yine aynı öğrenci sayısı var. Okulun kömür ihtiyacı dahi gönderilmiş. Biz okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz, çözüm istiyoruz. Müdürlerimiz ile görüşeceğiz. Köy okullarının kapatılması demek köyleri terk edin demek. Tarım yapmayın, hayvancılık yapmayın, köylerde genç nüfus kalmasın demek. Müfettiş raporları, Bakanlık kararı var deniyor. Öyle olsa bile bakanlığın bu kararı doğru değil. Bizler okulumuzu istiyoruz” ifadelerini kullandı.i

Haber::Hüseyin Özgün
 

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:36
Güneş 06:01
Öğle 12:21
İkindi 15:47
Akşam 18:30
Yatsı 19:50