banner333

banner309

Kent Ormanının yolu yapılacak

Gümüşhane kent merkezine çok yakında olmasına karşın yolunun bakımsız olması nedeniyle kamuoyunda tepkilere neden olan Kent Ormanının yolunun yapılması için Vali Alper Tanrısever tarafından talimat verildi.

Gümüşhane 25.07.2024, 09:01
Kent Ormanının yolu yapılacak
banner400

Bugün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konunun Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTSO) İsmail Akçay tarafından ilgilisi Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz’a sorulmasının ardından Vali Alper Tanrısever, kurumların işbirliğiyle yolun en kısa zamanda yapılması talimatını verdi.

Toplantıda konuşan Başkan Akçay, “Gümüşhane'nin uzun zamandır gündeminde olan kent ormanı yolu meselesi var. Tahmin ediyorum herhalde bu kent ormanı yolu orman bölge müdürlüğümüz için çok basit bir iştir. Çünkü şehrin sayfiye alanı, merkeze yakın bir alan. En önemli alanlarımızdan, en önemli destinasyonlarımızdan birisi. Gümüşhane Kert Ormanı gerçekten görülmeye değer. Orman içi güzel bir yer. Şehre çok yakın. Kert Ormanı yolumuzun standartlarının yükseltilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer de yolun asfalt olmaması nedeniyle Belediye olarak kendilerinin de sıkıntı yaşadıklarını belirterek, “O yol sıkıntılı. Bizim arabalarımız da bazen ulaşamıyor oraya. Oranın asfaltlanmaktan başka çaresi yok. El ele vererek birlikte o yolu yapalım. Orada bir bakım çalışması da yapılması lazım. Biran önce yapılması gereken bir yer. Şehre yakın olduğu için vatandaşlarımız orayı bizim zannedip Belediye’ye serzenişte bulunuyor” dedi.

Bunun üzerine cevap veren Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz da yolda birkaç ay önce bakım çalışması yaptırdıklarını hatırlattı. Bu konunun daha önce de birkaç kez gündeme geldiğini kaydeden Yılmaz, “Biz yolun bakımını yapıyoruz ama orman yolu olduğu için asfalt yapamıyoruz. Karayollarından veya başka kurumlardan destek alınarak o çalışma yapılabilir” diye konuştu.

Tüm bu konuşmaların ardından Vali Tanrısever, kurumlar arasında koordinasyon ve işbirliğiyle yolun yapılması talimatını vererek toplantıyı sonlandırdı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12