banner333

banner309

Kelkit ve Şiran Devlet Hastaneleri, Anne Dostu Uygulamalarıyla Örnek Oluyor!

Kelkit ve Şiran Devlet Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı’nın “Anne Dostu Hastane” programı kapsamında gerçekleştirdiği başarılı uygulamalarla öne çıkıyor. Son yapılan denetimlerde her iki hastane de olumlu değerlendirmeler aldı.

Gümüşhane 01.10.2024, 15:35
Kelkit ve Şiran Devlet Hastaneleri, Anne Dostu Uygulamalarıyla Örnek Oluyor!
banner400


Anne Dostu Hastane programının amacı, anne adaylarının güvenli ve kaliteli doğum hizmetlerine erişimini sağlamak. Program, anne ve bebek dostu bir yaklaşım sunarak, mahremiyete dayalı tek kişilik doğum üniteleri oluşturulmasını hedefliyor. Ayrıca, normal doğumun teşvik edilmesi ve müdahale oranlarının azaltılması temel hedefler arasında yer aldığı açıklandı.

Bu kapsamda, hastanelerde doğum sürecini ev ortamına yakın şekilde deneyimleyebilmeleri ve gebelere refakatçileriyle birlikte daha rahat bir doğum imkanı sunuluyor. Doğum esnasında anne adaylarına hareket özgürlüğü verilerek, sürecin daha konforlu geçmesi sağlandığı aktarıldı.

Kelkit ve Şiran Devlet Hastaneleri’nin bu programdaki başarısı, bölgedeki anne adayları ve aileleri için daha güvenli ve sağlıklı doğum deneyimlerine katkı sağlıyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Ekim 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:15
Öğle 12:16
İkindi 15:31
Akşam 18:07
Yatsı 19:25