banner333

banner309

Karadeniz Fuarında "Gümüşhane"

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde, TURSAB’ın ve Ordu Valiliğinin destekleriyle organize edilen “Ordu Karadeniz Turizm Fuarı” 14-17 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilmekte olup, Fuarın açılışı 14 Şubat tarihinde Saat: 14.00’deyapılacaktır.

Gümüşhane 15.02.2013, 15:34
Karadeniz Fuarında
banner400
 “Karadeniz Turizm Fuarına” Türkiye genelindeki oteller, Seyahat Acenteleri, turistik tesisler, 30’a yakın İl Valiliğinin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan ve Kırgızistan gibi ülkelerde katılarak tanıtımlarını yapmaktadırlar.

 Gümüşhane Valiliğini temsilen, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Gümüşhane’yi tanıtma adına Ülkemizde organize edilen tanıtım fuarlarına doğu, batı demeden her nerede olursa olsun (İzmir, Antalya, Ankara, İstanbul, Van, Ordu) katılmaktayız. Tanıtmanın en önemli yollarından biriside fuarlardır. Biz de bu bilinçle her defasında yeni bir güç, yeni bir heyecan ve yeni tecrübeler ışığında ilimizi her yönüyle tanıtıyoruz.

 Ordu ilinde ilk defa bir fuara katılıyoruz. Bu Bakanlığımızın turizm’i 12 (oniki) aya yayması ve turizm gelirlerinden her bölgenin eşit pay alması politikaları doğrultusunda gerçekleştirilen bir organizasyondur. Faydalı olacağını düşünüyorum. Eski tarihlerde bu fuarlar yalnızca İstanbul iliyle sınırlı idi. Şimdi Karadeniz Bölgesinde yapılıyor olması hem bölge açısından hem de ilimiz açısından son derece önem taşımaktadır. Bilim adamlarının küresel ısınmayla ilgili açıklamalarını dikkate aldığımızda Karadeniz Bölgesinin Dünya Turizm’inde önemli yerlere geleceğini düşünmekteyim.

 Bölgenin bu anlamda en avantajlı ili Gümüşhane’dir. Çünkü Karadeniz Bölgesinde Doğal değerlerle, tarihi mekânlarla, ünlü yaylalarıyla ( Kazıkbeli Yaylası, Güvende Yaylası, Erik beli yaylası, Kadırga Yaylası, Zigana Yaylası, Cami Boğazı Yaylası, Çakır göl turizm Merkezi, Taşköprü yaylası, Santa Yerleşimi-yaylası ) Gümüşhane ili ön plana çıkmaktadır. Bu avantajı kullanabilmemiz için doğal güzelliklerimizi önce tanımak, sonra tanıtmak ve ön plana çıkarmak gereklidir. Bununda ötesinde doğal güzelliklerimize sahip çıkmak gereklidir. Sahip çıkmak ancak aidi at duygumuzun gelişmesine bağlıdır. Aidi at duygumuzun gelişmesi de bu yaylalarımızı tanımakla, gezmekle, tanıtmakla, yasaların elverdiği mekânlara yatırım yapmakla mümkündür. Buda doğayı tahrip etmeden koruma kullanma dengesi içerisinde yapılabilir. Çünkü günümüzde yaylacılık geleneğinden, artık yayla turizm’i eşiğine gelinmiştir.

 İlimizin turizm’ini geliştirmek, turizm’de hak ettiği noktaya taşımak yalnızca bir kurumun işi ve görevi değildir. Turizm olgusu yereldir. Bu olgu içersinde Yerel Yönetimlerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, Vakıfların, Sektör içerisindeki Seyahat Acentelerinin, Otellerin, Yeme-İçme tesisleri vardır. Kısacası nüfus cüzdanına Gümüşhane yazan, il içinde ya da il dışında yaşayan tüm hemşerilerimizin sorumludur. 

 Bu fuara katılmamıza destek sağlayan Sayın Valimiz Dr.Yusuf MAYDA’ya Milletvekillerimiz Sayın Doç Dr.Kemalettin AYDIN ve Feramuz ÜSTÜN bey’e teşekkür ederim.

 

 

 

 

            

           

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12