banner333

banner309

Gümüşsu Fabrikasına Ziyaret

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve İl Tarım ve Orman Müdürü Edip Birşen ile birlikte yenilenen Gümüşsu Fabrikasını ziyaret ederek, fabrikadaki gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Gümüşhane 05.11.2021, 08:46
Gümüşsu Fabrikasına Ziyaret
banner400

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, yenilenen üretim bandıyla birlikte fabrikanın tam kapasite üretime geçtiğini belirterek, günde 12.000 şişe dolum kapasitesine ulaşıldığını belirtti. Üretimin tek başına yeterli olmadığını dile getiren Belediye Başkanı Çimen, bu nedenle pazarlama ve Ar-Ge çalışmalarına da gereken önemi verdiklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Fabrikadaki çalışmaları yerinde inceleyen Rektör Zeybek burada yaptığı açıklamasında şunlara değindi: “2011 yılında çeşitli nedenlerle kapanmasının ardından 2016 yılında yeniden hizmete açılan Gümüşsu Fabrikası, ürettiği kuşburnu ve doğal yaban meyvelerinin suyu ile hem yöreye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Fabrikada işlenen ürünlerin, kırsal kesimden toplanması dışında, kendi üretim alanlarında da üretimi hedeflenmelidir. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu konuda atılacak her türlü adıma kapımız açıktır. Her zaman dediğimiz gibi bizler, üniversite sanayi iş birliği ve şehir bütünleşmesi için yürütülen her çalışmanın içerisinde yer almak ve çalışmalara paydaş olmak konusunda kararlıyız. Önemli olan yöre ve ülke insanına faydalı gelişmeye açık çalışmaların öncüsü olmaktır. Burada çalışmaları sürdürülen fabrikanın bir başlangıç olmasını diliyor, emeği geçen başta Gümüşhane Belediye Başkanımız Sayın Ercan Çimen olmak üzere tüm herkesi tebrik ediyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11