banner333

banner309

"Gümüşhane'yi Devre dışı Bırakma Durumu Söz Konusu Değil"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, Gümüşhane İl Özel İdaresi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan Çakırgöl Kış Turizm Merkezi projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane 29.09.2024, 20:42
"Gümüşhane'yi Devre dışı Bırakma Durumu Söz Konusu Değil"
banner400

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, Gümüşhane İl Özel İdaresi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak olan Çakırgöl Kış Turizm Merkezi projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane Milletvekili Av. Celalettin Köse, Süleymaniye Uygulama Oteli’nde düzenlenen kahvaltı programında kurum, kuruluş, STK ve sektör temsilcileri ile bir araya gelerek kent genelinde devam eden sorunları görüştü. Düzenlenen toplantıda farklı konu başlıkları üzerinden konuşarak  önemli açıklamalarda bulunan milletvekili Köse, şirket kurulum aşamasına gelen Çakırgöl Kış Turizm Merkezi projesi ile ilgili Gümüşhane'nin kesinlikle devre dışı kalmayacağını söyleyerek, "Gümüşhane sınırları içerisinde olduğu için Gümüşhane’yi devre dışı bırakma gibi bir durum asla söz konusu değil. Biz buna asla müsaade etmeyiz" dedi. 

"Gümüşhane'nin Hakkını Her Platformda Savunacağız"

Düzenlenen toplantı da konuşan milletvekili Köse, "Canca içinde önemli projelerimiz var. Satala konusunu bakan bey ile konuşmaya gittiğimizde dile getirmiştik. Daha Gümüşhane kamuoyu Çakır gölü konuşmadan biz bu konuyu ve Canca’yı da bakanımızla görüştük. 2024 yılındayız Süleymaniye’de bu kadar imkânsızlığa rağmen elimizde yatırıma dönüştürebileceğimiz para var. Süleymaniye’de yatırım yapamıyoruz. 2008 yılında Çakırgölün bütün imar planları çizilmiş, yapılmış, onaylanmış ve kesinleşmiş. Yatırıma ve turizme hizmet edebilecek hale 2008 yılında gelmiş. Uygulama imar planı var. Bugün Çakırgöl,  Gümüşhane sınırları içerisinde olduğu için Gümüşhane’yi devre dışı bırakma gibi bir durum asla söz konusu değil. Biz buna asla müsaade etmeyiz. Bu konu ile ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde bir program tertip edildi. Oraya da katıldık ve şunu çok net bir şekilde söyledik. Maçka’dan Çakırgöl’e yol yapıldı. Bizde dedik ki aynı standartlarda ki yol, bizim taraftan da yapılacak. Trabzon Ticaret Odası Başkanı konu ile ilgili Zigana Tüneli yapıldı, Zigana’dan insanlar geçsin Maçka’ya gelsin, Maçka’dan Çakırgöl’e çıksınlar dedi. Ortam gerildi ve o kişiye çok şiddetli cümleler ile muhalefet ettik. Gümüşhane’nin hakkını ve hukukunu her ortamda her platformda en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz" dedi.

"Çakırgöl'e Devlet Yatırımı ile Hiçbir şey Yapılmayacak"

Çakırgöl’e, devlet tarafından kamu yatırımı ile herhangi bir şey yapılmayacağının altını çizen Köse, "Özel müteşebbisler bulunabilirse Çakırgöl’e hem kayak merkezi yapılacak hem de oteller yapılacak. Gümüşhane Valiliği, İl Özel İdaresi, Gümüşhane Belediyesi de bu işin paydaşı olacaklar. Bu konuda hiçbir problem yok. Önceliğimiz ve çok önemsediğimiz bir iştir. Çakırgöl, Santa Harabeleri, Taş Köprü,  Krom Vadisi, Cami Boğazı, Karaca Mağarası, Süleymaniye, Cam Teras, Artabel ve Zigana gibi yerlerimizin her birisini birbirine bağlı turizm destinasyonları haline getirebilirsek ki hedeflerimiz arasında bu da var, Burası muazzam bir iş olacak. Bizim Çakırgöl’ de yapılacak işlere karşı olmamamız lazım. Gümüşhane’nin hakkını ve hukukunu müdafaa ettiğimiz sürece karşı olmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Maçka’dan Çakırgöl’e gelecek olan turistleri az önce söylediğim bağlantılar ile birlikte neden buraya getirmeyelim. İstiyorum ki Trabzon’dan Çakırgöl’e gelecek turist geri dönüşünü saydığım güzergâhı gezerek Zigana’dan geri dönsün. Derdimiz insanların Gümüşhane’de daha fazla vakit geçirmesini sağlamak.  Bizim şartımız nasıl ki Maçka’dan Çakırgöl’ ün girişi varsa Gümüşhane’den de Çakırgöl’ ün girişi olsun. İkisu’dan başlayacak Cami Boğazından Çakırgöl’e gidecek.  Bu isteğimizi tüm Trabzon bürokrasisinin önünde en güçlü şekilde dile getirdik." ifadelerine yer verdi.   

Haber:Deniz Tutçu

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Ekim 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:15
Öğle 12:16
İkindi 15:31
Akşam 18:07
Yatsı 19:25