banner333

banner309

Gümüşhane'nin Sınır Sorunları Gündemde: "Yarın Çok Geç Olabilir" Uyarısı

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, son dönemde Gümüşhane'nin birçok bölgesinde yaşanan sınır sorunlarına dikkat çekerek ciddi uyarılarda bulundu.

Gümüşhane 06.09.2024, 08:40
Gümüşhane'nin Sınır Sorunları Gündemde: "Yarın Çok Geç Olabilir" Uyarısı
banner400

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, son dönemde Gümüşhane'nin birçok bölgesinde yaşanan sınır sorunlarına dikkat çekerek ciddi uyarılarda bulundu. Nas, Gümüşhane'nin sınırlarının değiştirilmeye çalışıldığını ve bu durumun vatandaşları zor durumda bıraktığını belirtti.

Nas, "Komşu illerin siyasetçileri, Gümüşhane toprakları üzerinden siyaset yaparak vatandaşlarımızı zorluyor. Görünen o ki bu zorlamaların sonuç vermeyeceği düşünülüyor olsa da, yarın daha güçlü güçlerin devreye girmesi söz konusu olabilir. O zaman ise geri dönüş çok zor olacak." şeklinde konuştu.

Gümüşhane milletvekillerini de eleştiren Nas, "Gümüşhane'yi tanımayan, sorunlarını bilmeyen vekillerimiz yüzünden 10 yılımızı kaybettik. Yeni seçilen vekillerimizden de aynı performansı görüyoruz." dedi.

"Topraklarımız ayağımızın altından kayıyor" diyen Nas, özellikle Şiran ilçesinin Pelitli köyü ve Kürtün ilçesinin Sapmaz(gelavera), Beytarla, Yukarı Karadere, Tilkicek, Aktaş köylerinde yaşanan sınır sorunlarına dikkat çekti. Bu bölgelerde de komşu illerin toprak talepleri olduğunu ve vatandaşların mağdur edildiğini belirtti.

Nas, "Üçtaş ve Günyüzü köylerinde yaşanan sorunlar gibi, bu bölgelerde de siyasi baskılarla vatandaşlar bölünmeye zorlanıyor. Yetkililerin bu duruma sessiz kalması kabul edilemez." diyerek tepkisini dile getirdi.

Yeniden Refah Partisi olarak bu konuya duyarlı olduklarını belirten Nas, diğer siyasi partilerin ve yetkililerin de bu konuya eğilmesi gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde Gümüşhane'nin önemli bir kısmının kaybedilebileceği uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:57
Öğle 12:22
İkindi 15:52
Akşam 18:37
Yatsı 19:57