banner333

banner309

Gümüşhane'nin Çağlayandibi Şelalesi Gözden mi Düştü?

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bulunan Çağlayandibi Şelalesi, yapılan yatırımların hizmete açılamaması nedeniyle her geçen gün değer kaybediyor.

Gümüşhane 01.10.2024, 17:08 01.10.2024, 17:16
Gümüşhane'nin Çağlayandibi Şelalesi Gözden mi Düştü?
banner400

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bulunan Çağlayandibi Şelalesi, yapılan yatırımların hizmete açılamaması nedeniyle her geçen gün değer kaybediyor. Bir taraftan düzensiz yağışların ardından etkili olan kuraklık nedeniyle kurumaya yüz tutan şelale, diğer taraftan işletme sorunları ile karşı karşıya kalıyor.

İlçeye bağlı Yeşilköy köyü sınırlarında yer alan ve 2014 yılında Tabiat Parkı ilan edilen şelale için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 6 yıl önce yapılan tesis aradan geçen zamana karşın istenilen ölçüde hizmet veremiyor. Eşsiz güzelliği ziyarete gelen vatandaşlar kaderine terk edilmiş görüntüsü veren destinasyonun yeniden ele alınıp sahip çıkılmasını talep ediyor.

Gümüşhane'nin Çağlayandibi Şelalesi Gözden mi Düştü?
Almanya’dan tatil için Gümüşhane’ye gelen Abdurrahman Aydın Gümüşkoza’ya yaptığı değerlendirmede, Örümcek Ormanları gibi bir doğa harikasının merkezinde yer alan Çağlayandibi Şelalesinin daha fazla ilgiyi hak ettiğini söyledi.

Görüntüsü itibariyle tesislerin yapıldığı günden bu güne hiç hizmet vermediğinin anlaşıldığını dile getiren Aydın, “Şelaleye yapılan yatırımlar yarıda bırakılmış gibi duruyor. Öğrendiğim kadarıyla bu yapılar 6 yıl önce kurulmuş. Sorun nedir bilemiyorum ancak vatandaşın hizmetine açılmayacaksa bu yatırım niye yapıldı. Eğer işletmeci bulunamıyorsa devlet kendi eliyle işletsin. Sahipsiz bırakılmış bu yatırım çok geçmeden tahrip olur. Gördüğüm kadarıyla da tahribat başlamış. Korkulukların bazıları kırılmış, olur olmaz yerlerde ateşler yakılmış, kocaman kayalar yapılan tel örgülerde askıda duruyor. Bakımsızlık her yerde görülüyor” dedi.

Şelalede oluşan kurumaya dikkat çeken Aydın, “Her yıl yaz aylarında kısmi kurumanın olduğunu söylediler. Ancak bu yıl düzensiz yağışlar ve ardından gelen kuraklık sonucu kurumanın daha fazla olduğu anlaşılıyor. Bu kurumaya belki bir şey yapılamaz ancak en azından şelalenin suyunun döküldüğü gölette düzenleme yapılarak görsellik sağlanabilir. Tüm bunların temel sebebinin ilgisizlik, sahipsizlik olduğunu düşünüyorum. Bir an önce tedbir alınmalı” ifadelerini kullandı.

Haber:Hüseyin Özgün

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Ekim 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:15
Öğle 12:16
İkindi 15:31
Akşam 18:07
Yatsı 19:25