banner333

banner309

Gümüşhane Kelkit Derneği Pendik Yenişehir Mesire Alanında Piknik Gerçekleştirdi

Pendik Kelkitliler Derneği Pendik Yenişehir Mesire Alanında geleneksel 4.Piknik programını Gerçekleştirdi.

Gümüşhane 29.08.2024, 10:25 29.08.2024, 11:42
Gümüşhane Kelkit Derneği Pendik Yenişehir Mesire Alanında Piknik Gerçekleştirdi
banner400

Pendik Yenişehir Mesire Alanı'nda düzenlenen geleneksel 4. Kelkitliler Pikniği, bir kez daha unutulmaz anlara sahne oldu.

25 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen piknik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dernek Başkanı Yahya Polat'ın açılış konuşmasının ardından, Güdef Genel Başkan Vekili ve Kelkit-Der Başkan Yardımcısı Sami Daltaban, derneğin bir yıllık faaliyetlerini katılımcılarla paylaştı.

Çocuklara Özel Eğlence Dolu Bir Gün

Çocukların keyifli vakit geçirmesi için özel olarak hazırlanan alanda, oyun parkurları, yüz boyama, palyaço gösterileri ve Osmanlı macunu ikramları yer aldı. Çocuklar, gün boyu doyasıya eğlenirken, kültürel oyunlarla da hem öğrendiler hem de eğlendiler.

Yöresel Lezzetler ve Müzik Şöleni

Piknik alanında yöresel lezzetlerin yanı sıra, Gümüşhaneli ses sanatçısı Yıldırım Gömleksiz'in birbirinden güzel türkülerle sahne alması, katılımcıları coşturdu. Horonlar ve halaylar çekilirken, Kelkitli TRT Sanatçısı Mahmut Polat da Yıldırım Gömleksiz ile düet yaparak etkinliğe renk kattı.

Geniş Katılım ve Destek

Pikniğe, Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) Genel Başkanı Birol Boz başta olmak üzere çok sayıda il, ilçe ve köy dernek başkanı katıldı. Ayrıca, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle temsilcileri de etkinliğe destek verdi.

Piknik Ağası Yarışması ve Sosyal Sorumluluk

Geleneksel hale gelen piknik ağası yarışması, bu yıl da büyük ilgi gördü. Yoğun bir yarışmanın sonunda, mevcut yönetim kurulu üyesi Kerim Tanyeri, 50 bin TL bağış yaparak yeni piknik ağası oldu.

Kelkitliler, SMA hastası çocukları unutmayarak piknik alanında düzenlenen kermese destek oldular.

Unutulmaz Bir Gün

Pendik Kelkitliler Derneği, bu yılki piknikte de olduğu gibi, geleneksel değerleri yaşatmaya ve sosyal sorumluluk bilincini ön plana çıkarmaya devam ediyor. Piknik boyunca aileler ve çocuklar, derneğin sunduğu imkanlardan yararlanarak unutulmaz bir gün geçirdi.

Kelkit'in Zengin Kültürel Mirası

Piknikte, Kelkit'in doğal güzellikleri, tarihi yapıları, yöresel lezzetleri ve kültürel etkinlikleri bir arada yaşandı. Katılımcılar, Kelkit'in zengin kültürel mirasına yakından tanıklık etme fırsatı buldu.

Derneğin Sosyal Projeleri

Kelkit-Der, geçtiğimiz Ramazan ayında 413 çocuğun bayramlık giyim ihtiyaçlarını karşılayarak, 300 aileye kumanya yardımı yapmış ve 429 aileye zekat zarfı dağıtmıştı. Toplam 1 milyon 92 bin TL'lik bir yardımla sosyal sorumluluk projelerine imza atan dernek, yardımsever ve paylaşımcı yönünü bir kez daha gösterdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:00
Öğle 12:21
İkindi 15:48
Akşam 18:32
Yatsı 19:51