banner333

banner309

Gümüşhane'de Yaşlılar ve Çocuklar İçin Güvenlik Etkinlikleri Düzenlendi

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, dolandırıcılık ve hırsızlık konularında farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Gümüşhane 10.10.2024, 23:09
Gümüşhane'de Yaşlılar ve Çocuklar İçin Güvenlik Etkinlikleri Düzenlendi
banner400


Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, dolandırıcılık ve hırsızlık konularında farkındalığı artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. Yapılan çalışmalarla toplamda 4,532 öğrenciye bilgilendirme yapıldı.

Gümüşhane Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde gerçekleştirilen etkinlikte, Terörle Mücadele, Narkotik, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Güvenlik Şube Müdürlükleri personeli ile birlikte 1,078 öğrenciye dolandırıcılık ve hırsızlık konularında eğitim verildi. Gümüşhane Üniversitesi’nde ise benzer bir etkinlikte 3,454 öğrenci bilgilendirildi.

Ayrıca, Sema Doğan Yaşam Alanı’nda düzenlenen etkinlikte Emniyet personeline yönelik “SİBERAY Güneş Fırtınası” adlı çizgi film gösterimi yapıldı. Etkinlikte çocuklarla yüz boyama ve palyaço etkinlikleri de gerçekleştirildi.

Güvenlik bilincinin artırılması amacıyla, Lütfi Doğan Kur’an Kursu'nda 50 öğrenciye Genel Güvenlik ve Basit Trafik Kuralları hakkında eğitim verildi. Yenimahalle Muhtarı ile birlikte ihtiyaç sahibi aileler tespit edilerek, gıda ürünleri dağıtıldı.

Karaer Mahallesi’nde kurulan halk pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelinerek güvenlik konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Yaşlılar Günü etkinlikleri kapsamında yaşlı vatandaşlarla bir araya gelinerek, dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturuldu.

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, bu tür çalışmalarla toplumda güvenlik bilincini artırmayı ve vatandaşları bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04