banner333

banner309

Gümüşhane'de Kişisel Gelişimde Yeni Dönem

Gümüşhane’nin ilk ve tek NLP (Nöro Linguistik Programlama) Uzmanı, Yazar ve Oyuncu Hakan Kömürcüoğlu, Gümüşhane'de Gündem Programına Konuk Oldu

Gümüşhane 14.08.2024, 15:24
Gümüşhane'de Kişisel Gelişimde Yeni Dönem
banner400

Gümüşhane’nin ilk ve tek NLP (Nöro Linguistik Programlama) Uzmanı, Yazar ve Oyuncu Hakan Kömürcüoğlu, Gümüşhane'de Gündem Programına Konuk Oldu.

Sosyal medya platformu üzerinden her Salı Burak Buğra Üzüm’ün sunuculuğunda yayınlanan programa konuk olan NLP uzmanı Hakan Kömürcüoğlu, Gümüşhane'de açtığı kişisel gelişim ofisinin nasıl bir fikirle doğduğuna dair soruları yanıtladı.

Yıllarca İstanbul’da yasadığını ve bu süreçte kişisel eğitimler verdiğini belirleten Hakan Kömürcüoğlu, “Yaklaşık 8-9 ay önce annemin rahatsızlığı nedeniyle memleketim Gümüşhane'ye döndüm. Burada okullarda seminerler ve eğitimler verdim. Gümüşhane’de böyle bir yer açma fikri doğdu ve hemşerilerimize kişisel gelişim konusunda hizmet vermeye başladık” dedi.

“İlk Seanslarımız Ücretsiz Olacak”
Gümüşhane'deki ilk ofis olmanın hem mutluluğunu hem de zorluklarını yaşadığını anlatan Kömürcüoğlu, “Ofisimiz açılalı henüz 1,5 ay olmasına rağmen şu anda her şey çok güzel gidiyor. Nasipse, önümüzdeki hafta sonu Türkiye'de bazı şehirlerde denenmiş ama Gümüşhane'de ilk kez yapılacak olan Network Marketing Okulu kampını gerçekleştireceğiz. Kamp 3 gün sürecek. İlk seanslarımız ücretsiz olacak. Ayrıca, Gençlik Merkezi ile bir anlaşmamız var. Her hafta sonu Gençlik Merkezi'nde iletişim teknikleri, beden dili, stres yönetimi gibi konularda gençlerimize ücretsiz eğitimler vereceğiz. Bu eğitimler sadece gençlere yönelik olmayacak; 15 yaşından 75 yaşına kadar herkes eğitimlerimize katılabilir. Meslek fark etmeksizin yaşam koçluğu hizmeti sunacağız. Şu ana kadar 13 kişi yaşam koçluğu hizmeti almak için başvurdu ve bu sayının artacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Düşünceleri Eyleme Dönüştürmeye Odaklanıyoruz”
Sunucu Burak Buğra Üzüm’ün, NPL nedir sorusu üzerine Kömürcüoğlu, “NLP (Nöro Linguistik Programlama), davranış, düşünce ve duyguların düzenli bir ortama uyum sağlamasını kolaylaştıran bir yöntem olarak tanımlanabilir. Bu alanda uzmanlaşmış profesyoneller olarak, dostlarımıza ve arkadaşlarımıza bu konuda hizmet veriyoruz. NLP, günlük yaşamımızın bir parçasıdır ancak genellikle bu tekniklerin sadece bir kısmını kullanabiliyoruz. Toplum olarak genellikle her konuda bir fikrimiz bulunuyor, ancak bu fikirleri harekete geçirme konusunda çekincelerimiz olabiliyor. NLP uzmanları olarak, düşünceleri eyleme dönüştürmeye odaklanıyoruz” şeklinde cevap verdi.

 Kişisel gelişimin ne olduğuna dair bilgilerini aktaran Kömürcüoğlu, ”Toplum içinde genellikle topluma uyum sağlayan bir yapıdayız. Bu durum bazen doğru kararlar almamıza yardımcı olabilirken, bazen de hayatımıza olumsuz etkilerde bulunabilir. Örneğin, ben bugün Harşit Çayı'nda yüzmek istiyorum diyelim. Ancak bu, toplum normlarına aykırı olabilir ve insanlar beni yadırgayabilir. Fakat ben bu isteğimi gerçekleştirmek istiyorum. Toplumun beklentilerine rağmen kişisel hedefleri harekete geçiren sistem, kişisel gelişim olarak adlandırılır. Kişisel gelişim, sadece bireysel düşünceleri değil, aynı zamanda toplumun doğrularını da alıp eklemeyi içerir. Ancak bu, gelişimin tamamlandığı anlamına gelmez. Kişisel gelişim, hayat boyunca devam eden bir süreçtir çünkü hayat, biz ve felsefemiz sürekli değişir. Yaşam içindeki acılar, sevinçler ve zorluklar bizi şekillendirir. Bu süreç bazen bizi olgunlaştırırken, bazen de eski alışkanlıkları geride bırakmamız gerektiğini gösterir. Dengeli bir şekilde bu değişikliklere uyum sağlayabilen kişi, kişisel gelişim yolunda önemli bir aşama kaydetmiş olur” ifadelerini kullandı.
Haber:Yaprak Lötek

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:36
Güneş 06:01
Öğle 12:21
İkindi 15:47
Akşam 18:30
Yatsı 19:50