banner333

banner309

Gümüşhane'de Çocuklar Valiyle Toplantı Yaptı

Gümüşhane Çocuk Hakları Komitesi Toplantısı, Gümüşhane Sosyal Hizmet Merkezi Salonunda gerçekleştirildi.

Gümüşhane 15.12.2015, 08:06 15.12.2015, 08:08
Gümüşhane'de Çocuklar Valiyle Toplantı Yaptı
banner400
 Toplantıya, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Belediye Başkan Vekili Yusuf Erdem,  İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Şahinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Selman Eroğlu,  Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Hikmet Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Yakup Pezük ile il merkezi ve ilçelerden gelen Çocuk Hakları Komitesi üyeleri katıldı.

Gümüşhane Çocuk Hakları Komitesi’nin çalışmalarıyla ilgili hazırlanan slayt sunumuyla başlayan toplantıda, daha sonra komite üyelerinden Melisa Kızoğlu ve Ayetullah Sevindik birer konuşma gerçekleştirdiler.
Toplantıda yaptığı konuşmada, Çocuklarımızın ülkemizin geleceği olduğunu vurgulayarak, çocuklarımızın da bunun bilincinde olduğunu kaydeden Vali Yavuz, “Sizlerin zaten var olan öz güveninizi daha geliştirmeniz amacıyla bu tür programları çok önemsiyoruz.” dedi.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, Gümüşhane’den de temsilci çocuklarımızın Ankara’ya gittiğini belirten Vali Yücel Yavuz, “Ankara’da, sizlerin daha rahat etmeniz ve geleceğe daha iyi hazırlanmanız için istişare etmek amacıyla toplantılar düzenleniyor. Gümüşhane’den de temsilci arkadaşlarımız, bakanlıklar düzeyinde yapılan bu toplantılarda Gümüşhane’yi temsil ettiler.” diye konuştu.

Bu toplantının da, çocuklarımızın gerek okul hayatında,  gerekse de aile hayatında karşılaştıkları bir takım problemleri önleyebilmek amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Yavuz, “Bu konuyla ilgili sizler ne düşünüyorsunuz, önerileriniz nedir, tenkitleriniz nedir bunları konuşalım. Bu konuda da sizlerden de katkı bekleniyor. Yine, ilçelerimizden de arkadaşlarımız var burada. İlçelerimizde ne gibi sıkıntılar var onları da tartışalım. Burada hemen şu anda çözülecek gibi olmasa da, en azından konuşulması bile büyük bir mesafe aldığımızı gösterir.” şeklinde konuştu.
 Toplantının sonunda, 18 yaşını doldurmaları nedeniyle Çocuk Hakları Komitesi üyelikleri sona erecek olan Ali Kara ve Aleyna Nur Ilgaz’a, bu zamana kadar göstermiş oldukları gayretli çalışmalarından dolayı Vali Yücel Yavuz tarafından teşekkür belgesi verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:57
Öğle 12:22
İkindi 15:52
Akşam 18:37
Yatsı 19:57