banner333

banner309

Gümüşhane'de 15 Temmuz Anma Etkinlikleri ile Demokrasi Nöbeti Tutuldu

Gümüşhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Parkı'nda anma programı düzenlendi ve demokrasi nöbeti tutuldu.

Gümüşhane 16.07.2024, 11:50
Gümüşhane'de 15 Temmuz Anma Etkinlikleri ile Demokrasi Nöbeti Tutuldu
banner400

Gümüşhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, hain FETÖ darbe girişiminin 8. yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinliklerle anıldı. Atatürk Parkı'nda düzenlenen anma programında duygusal anlar yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu ve İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından dua edildi. Sancak koşusunun ardından protokol konuşmaları gerçekleşti.

Vali Alper Tanrısever, konuşmasında 15 Temmuz'un milletin kahramanlık destanı olduğunu vurguladı. Devlete, demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe kasteden hainlere karşı milletin nasıl kenetlendiğini anlatan Vali Tanrısever, "Bu gece milletimizin iradesine ve demokrasiye sahip çıkma gecesi olarak da hafızalarımızda yer edinmiştir" dedi.

Milletvekili Musa Küçük de konuşmasında 15 Temmuz'un Türk milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu gecede milletin birlik ve beraberlik ruhunun ortaya çıktığını söyledi. Küçük, "Türk milleti tesadüflerle bu topraklarda yaşamıyor. Demokrasi, insan hakları ve özgürlük güzel şeylerdir. Ama hiçbiri devletin bekasının yerini tutamaz. Milletimiz sırası geldiğinde bu değerler için canını vermeye hazırdır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ise 8 yıl önce yaşanan hain girişimi anlatan duygusal bir konuşma yaptı. Başer, "Devletimizin bekasına kastettiler. Milletimizin geleceğine kastettiler, insanımızın canına kastettiler" dedi. Darbe girişimine karşı milletin nasıl direndiğini anlatan Başer, "Allah'a şükürler olsun. Milletimiz bu iki çağrıya uyarak darbecilere karşı göğsünü siper etti ve darbeyi akamete uğrattı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının canlı yayınla izlendiği programda sinevizyon, kamu spotları ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "Ahmet’im, Mehmet’im, Şehitlerim" belgeseli de izleyicileri duygulandırdı.

Programda ayrıca şehitler için sela okundu ve demokrasi nöbeti tutuldu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12