banner333

banner309

Gümüşhane Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Evlilik Öncesi Eğitim Programlarına Başladı

Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında yapılan protokol gereği Evlilik Öncesi Eğitim Programının yaygınlaştırılması amacıyla Gümüşhane’de evlilik çağına gelmiş gençler ve evlilik hazırlığı yapan çiftlere Evlilik Öncesi Eğitim programlarına başlandığını söyledi.

Gümüşhane 25.01.2013, 09:34
Gümüşhane Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Evlilik Öncesi Eğitim Programlarına Başladı
banner400

 Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Gümüşhane Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği ilk eğitim programı evlenmek üzere Belediyeye başvuran ve evlenme yaşına gelmiş yaklaşık 30 kişinin katılımıyla Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Eğitimin açılışı Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Özdener, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü İdris Altuntaş ,İl Müdür Yardımcısı  Murat Akbulut, Gümüşhane Yakamoz Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı  Kumru Taş’ın katılımları ile gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş kurs açılışında yaptığı konuşmada, Türk toplumunun sahip olduğu en önemli kutsal değerlerinden olan ‘aile’ kurumunun korunmaya değer olduğunu ve bağlamda eğitimlerle desteklenmesi gerektiği üzerinde ifade ederek;  Evliliğin çok önemli bir müessesedir. Evliliğe birlikte adım atacak çiftlerin önceden, başlarına gelebilecek her türlü durum ile alakalı olarak eğitildikleri bir programa ihtiyaç vardı. Bu konuyu Bakanlığımız çok önemseyerek ele almış durumda. Bu kapsamda evlilik için müracaatta bulunan çiftlere, evlilik yaşına gelmiş gençlere bu konuda Bakanlık tarafından eğitim verilmiş uzman kişiler tarafından verileceğini söyledi.

Eğitim faaliyetlerinin İl merkezindeki Belediye, ilgili kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yaygınlaştırılması planlandığını söyleyen Altuntaş; İlçelerimizde de Kaymakamlıklarımız, Belediyelerimiz ve Sivil Toplum Örgütlerimizin katılımıyla önümüzdeki süreçte bu eğitimleri yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Eğitim almak isteyen tüm vatandaşlarımız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze ve Belediyemize müracaat edebilirler.  Dedi.

Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personellerinden Sosyolog H. Ayten Kurtul ''Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri'', ''Evlilik ve Sağlık'', ''Evlilik ve Hukuk'' konularında yaklaşık iki saatlik bir eğitim verdi.

 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12