banner333

banner309

Festival 4-6 Ekim’de Yapılacak

Gümüşhane’de bu yıl 27. düzenlenecek olan Uluslararası Gümüşhane Kuşburnu-Pestil-Kültür ve Turizm Şenliğinin hazırlık toplantısı Vali Yardımcısı Dr. Serhat Doğan başkanlığında Şenlik Yürütme Kurulu Üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gümüşhane 19.09.2024, 16:56
Festival 4-6 Ekim’de Yapılacak
banner400

Gümüşhane Belediyesi ve Gümüşhane Valiliği tarafından organize edilecek olan şenlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulan projelerle ve sponsorların destekleriyle hayata geçirilecek. Yerel STK’ların da etkin olarak yer alacağı şenlik için Gümüşhane Belediyesi ve İl Özel İdaresi kaynaklarından herhangi bir harcama yapılmayacak.

4-6 Ekim 2024 tarihleri arasında genel olarak trafiğe kapatılacak olan Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan şenlikte etkinlikler, 4 Ekim Cuma günü saat 16.30’da Atatürk Anıtı’na şenlik çelenginin sunulmasıyla başlayacak. Ardından, saat 16.45’te Valilik önünden başlayacak şenlik korteji yürüyüşü ile açılış gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterileri, şenlik stantlarının gezilmesi ve voleybol ile sportif etkinlikler yer alacak. Şenliğin ilk günü, yöresel sanatçılar konseri ve Aşıklar Şöleni ile sona erecek. 

Şenliğin ikinci günü saat 12.00’de halk oyunları gösterileri ile başlayacak. Yöresel yemeklerin yanı sıra, pestil ve pekmez yarışması, halk oyunları gösterileri ve yöresel sanatçılar konserinin ardından, gün şiir dinletisi ve Gümüşhaneli sanatçıların konseri ile son bulacak.

Son gün ise saat 12.00’de halk oyunları gösterileri ile açılacak. Sünnet şöleni, devamında yine halk oyunları yine Gümüşhaneli sanatçıların konserinin ardından, şenliğin finali Mustafa Yıldızdoğan konseri ile yapılacak.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, toplumun geleneklerini sürdürebilmesi açısından bu tür etkinliklerin büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları ifade etti:  “Şenlikler, bir toplumun kimliğinin gelecek nesillere aktarılması açısından hayati bir öneme sahiptir. Düzenleyeceğimiz bu etkinlik, şehrimizin eşsiz güzelliklerini ve zengin kültürel mirasını tanıtmak için büyük bir fırsat sunmaktadır. Şenlikler, yerel halkımızın aidiyet duygusunu pekiştirirken, toplumun farklı kesimlerinin bir arada daha uyumlu bir şekilde yaşamasını sağlar. Aynı zamanda, geleneklerimize olan bağlılığımızı güçlendirir. Bu yıl 27. sini düzenleyeceğimiz kadim festivalimizin kesintisiz bir şekilde devam etmesini sağlamak adına tasarruf tedbirlerini göz önünde bulundurarak, belediye bütçemizden hiçbir kaynak harcamadan, yöresel dinamiklerimizi ve STK’larımızın katılımını sağlayarak Kültür Bakanlığımıza sunmuş olduğumuz projeler ile gerçekleştiriyoruz. Festivalimizi planlarken, üniversitemizin ve şehrimize yeni gelen öğrencilerimizin katılımlarını artırmayı arzulayarak 4-5-6 Ekim tarihlerini belirledik. Üç gün sürecek bu şenliğimizde, vatandaşlarımızı konserler, lezzet dolu yiyecek yarışmaları ve el sanatları ile dolu, aileler, çocuklar ve gençler için birçok keyifli aktivite bekliyor. Gerçekleştireceğimiz bu kıymetli etkinlik, yerel kültürümüzün tanıtımı açısından önemli bir fırsat olacaktır. Tüm halkımızı, bu güzel etkinliklerin tadını çıkarmaya davet ediyorum.”  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Eylül 2024
İmsak 04:36
Güneş 06:01
Öğle 12:21
İkindi 15:47
Akşam 18:30
Yatsı 19:50