banner333

banner309

Feshane Yolcusu Kalmasın

Gümüşhane Valiliği, İstanbul GÜDEF ve Sanayi Ticaret Odası işbirliğinde bu yıl 4.kez düzenlenecek olan “İstanbul Feshane Gümüşhane Tanıtım Günleri “ etkinlikleri kapsamında Gümüşhane'den gelecek kurum temsilcileri yola çıktır.

Gümüşhane 28.03.2013, 08:25
Feshane Yolcusu Kalmasın
banner400
Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürü Temel Yalçın yaptığı açıklamasında; Gümüşhane Valiliği, İstanbul GÜDEF ve Sanayi Ticaret Odası işbirliğinde bu yıl 4.kez düzenlenen “İstanbul Feshane Gümüşhane Tanıtım  Günleri “ etkinlikleri kapsamında 29-31 Mart tarihleri arasında Gümüşhane’mizi bütün değerleriyle birlikte tanıtmak ve temsil etmek üzere Gümüşhane Valiliği adına İstanbul’da olacağız.

 Her sene daha da büyüyen bu organizasyon adeta Anadolu’daki bütün şehirlerin kendilerini göstermek için çıktığı bir podyuma dönüşmüş durumda. Kültür ve Turizm müdürlüğü olarak bizler ilimizin tanıtımı ve turizm pastasındaki payını arttırabilmek adına bu tip organizasyonları ziyadesiyle önemsiyoruz. Bu nedenle ilimizin bütün kültürel ve turistik değerlerini bu tip organizasyonlarda tanıtmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.
 Etkinlik süresince 5 ilçemizi temsilen ilçe Kaymakamlıkları, Belediye Başkanlıkları Halk Eğitim Müdürlükleri, sektör temsilcileri, pestilciler,Sivil Toplum Kuruluşları ve gümüşcüler olmak üzere Fes hanedeki toplam ;80 adet stantın Gümüşhane İl Ölçeği olarak  33 adetinde, 50 personelle birlikte   yer alacak ve ilimizi tüm ögeleriyle tanıtacağız.

 İlimizin sembolü haline gelen Pestil-köme ve kuşburnu gibi yerel tatlar İstanbul’daki tüketiciye birinci elden ulaştırılacak. Yine ilimize adını veren Gümüş’ten  yapılma takılar tanıtım stantlarında yer alacak. Yine İlçelerimizin yöresel el sanatları ürünleri ve yerel tatları katılımcılara sunulacak,Yerel ve ulusal sanatçılar bu organizasyonda sevenleriyle buluşacaktır. Tanıtım günlerinde  Feshane kültürel ve sanatsal etkinliklerle ziyaretçilerini ağırlayacaktır.
Bu organizasyonun hayata geçirilmesi noktasında büyük özverilerde bulunan  Gümüşhane Valimiz sayın Dr. Yusuf MAYDA’ya Gümüşhane ve Gümüşhane insanları adına şükranlarımızı arz ediyorum.

 İlimizin tanıtımı için son derece önemli olduğuna inandığımız bu organizasyona İstanbul ve çevre illerdeki hemşerilerimizin katılımını ve organizasyonun tanıtımına katkı sağlamalarını bekliyoruz, dedi.


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04