banner333

banner309

'Eyalet Sistemi ve Apo'nun Serbest Bırakılması Noktasında Hiç Taviz Verebilir Miyiz?'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çözüm sürecinde kendilerine neyin karşılığı bu görüşmelerin sürdürüldüğünün sorulduğunu kaydederek “Bize diyorlar ki ne verdiniz bunun karşılığında? Bizi tanıyanlar bilir. Biz onların bahsettiği gibi bir eyalet sistemi veya Apo’nun serbest bırakılması noktasında hiç taviz verebilir miyiz? Biz böyle bir şey yapar mıyız? Biz bu ülkeyi bunu söyleyenlerden daha mı az seviyoruz? Tam tersi biz daha fazla sevdiğimiz için bunları yapıyoruz” dedi.

Gümüşhane 06.04.2013, 20:00
'Eyalet Sistemi ve Apo'nun Serbest Bırakılması Noktasında Hiç Taviz Verebilir Miyiz?'
banner400
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çözüm sürecinde kendilerine neyin karşılığı bu görüşmelerin sürdürüldüğünün sorulduğunu kaydederek “Bize diyorlar ki ne verdiniz bunun karşılığında? Bizi tanıyanlar bilir. Biz onların bahsettiği gibi bir eyalet sistemi veya Apo’nun serbest bırakılması noktasında hiç taviz verebilir miyiz? Biz böyle bir şey yapar mıyız? Biz bu ülkeyi bunu söyleyenlerden daha mı az seviyoruz? Tam tersi biz daha fazla sevdiğimiz için bunları yapıyoruz” dedi.  

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Gümüşhane İl  Danışma Meclisi toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bir dönüm noktasına geldiğini belirterek “Bu manada önemli bir dönüm noktasına geldik. Kronik hale gelmiş bir sorun. Terörist başı Apo’nun 1980’lerde söylediği, ‘Biz 5 bin sayıya çıkarsak bu ülkeyi halledebiliriz’ dediği noktada, 7 defa 5 bin sayısına çıkmış teröristler, ama hepsi bitirilmiş. Suçlu her zaman vardır ama önemli olan irademizi en üst noktada koyup çözümü getirmemiz. Biz çözümü aradık. Topraklarımızda birlikte yaşama kültürünü sağlamlaştırmak için uğraşıyoruz. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar tek bayrak, tek devlet ve tek vatan, dedik. Bunu Diyarbakır’da da Hakkari’de de söyledik. Türk bayrağımızı, bir kısım partilerin yaptığı gibi değil, Türkiye’nin dört bir yanında dalgalandırdık. Bize düşen budur. Bunun da hiçbir tavizi olmaz. Bize diyorlar ki ne verdiniz bunun karşılığında? Bizi tanıyanlar bilir. Biz onların bahsettiği gibi bir eyalet sistemi veya Apo’nun serbest bırakılması noktasında hiç taviz verebilir miyiz? Biz böyle bir şey yapar mıyız? Biz bu ülkeyi bunu söyleyenlerden daha mı az seviyoruz? Tam tersi biz daha fazla sevdiğimiz için bunları yapıyoruz. Biz hep ülke adına yaptığımız doğruların partimizi de güçlendirdiğini gördük. İnşallah bu da böyle olacak. Buradan ak bir şekilde çıkmış olacağız. Hiçbir cana kıyılmamasından yanayız” diye konuştu

“Milletimizin izzet-i nefsine dokunacak herhangi bir hareketi onaylamadık ve onaylamayacağız” diyen Bakan Yıldız “Biz bir şey yapıyormuş gibi yapmıyoruz. Gönlümüzden yüreğimizden geldiği için yapıyoruz. Bu sürece yeni bir soluk getirmek için akil insanlar kadrosu oluşturuldu. 2 ay gibi bir süre içinde anlatacaklar, dinleyecekler daha fazla paylaşacaklar bu konuyu. Herhangi bir itham olmayacak. Ama konunun özüne daha fazla inecekler. Bu münevver kadronun başarısı aslında ülkemizin başarısı olacak. Karadeniz deyimiyle horona giren tabii ki terleyecek. Her birimiz bu sürecin kolay olmadığını, sıradan bir problem olmadığını biliyoruz. Bu süreçte yalnızca Türkiye’den insanların ve aktörlerin olmadığını da biliyoruz. Türkiye güçlendikçe muhatapları değişiyor. Türkiye lig atladıkça karşısındaki oyuncular değişiyor” şeklinde konuştu.

“NE YAPTIĞIMIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”

Bakan Taner Yıldız, devam eden çözüm süresinde ne yaptıklarını çok iyi bildiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Çözüm sürecinde oluşan akil insanlar bir AK Parti heyeti değildir. Farklı fikirde olanlar, farklı entelektüel seviyesi olanlar vardır. Farklı etnik gruptan kendilerini hissedebilirler. Bunların hiç biri önemli değil. Bizim ülkemiz için hep beraber uğraşacak bunlar. Yaptığımız işler niyetimize göredir. Burada hamdolsun niyetimiz halistir. Akıbetimizin de hayırla tamamlanacağına inanıyoruz. Huzur ikliminin oluşması kimlerin işine geliyor kimlerin gelmiyor bir bakın. Yüreğinde acı, sıkıntı çeken, derdi olan her insanın işine gelir huzur ortamı. Karmaşadan beslenenler, sıkıntıdan nemalananlar bundan hoşlanmayacaktır. Biz hiçbir ayrım olmaksızın, fark gözetmeksizin, vatandaşımızın huzurunu, sükunetini sağlamaya çalışacağız.”

CHP’nin kendileriyle ilgili, Irak’la alakalı bir gensoru verdiğini de hatırlatan Bakan Taner Yıldız, “Eğer özel hukuk hükümlerine tabi kamu veya özel şirket orada bir ticari sözleşme yapıyorsa buna herhangi bir söz söylememek lazım’ dedik. Niçin? 19 ülke yaparken problem yok, 20. ülke Türkiye yaptığında CHP gensoru veriyor. Ben dedim ki; ‘ya babacım siz oranın halkının mı savunucususunuz, yoksa bizim halkımızın mı?’ Ham petrol İran’a giderken problem yok, Türkiye’ye gelirken problem var. Siz o zaman İran’ın savunmasını mı yapıyorsunuz? Bunu sorduk cevap veremediler. O yüzden eğer Türkiye bir yere imza atıyorsa doğru olduğuna inandığı için atıyordur” ifadelerini kullandı.


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (3)
Akifkulsa 11 yıl önce
Şimdiye kadar hangi sözünüzde durdunuz? Önce asmaktan bahsettiniz birden kıvırdınız. Sonra bdp şerefsizlerini meclisten çıkaracaktınız ama tam 180 derece dönüp ittifak ettiniz. Tüm devlet kurumlarını yabancılara sattınız. Verdiğiniz tavizleri saysak burya sığmaz. Herkesi şerefsizlikle suçladınız tüm dedikleriniz yalan çıktı ve şerefsizlik yaftası size asılı kaldı. Hala daha vatandaşı kandırıyorsunuz. Yüzünüz kızarmıyor. Daha ne demeli. Vatanını seven biri şerefsizler guruhu ile özelliklede çocuk katili canilerin başı ile anlaşma yapar mı? Şu seçtiğiniz akil insanları görmeyecek kadar körsönüz. Yarısından çoğu ne idiğü belli olmayan apo şerefsizin kuklası değil mi? Analar ağlamasın teranası ile pkk piçleri ile şehit analarnı aynı kefeye koymuyor musunuz? Bu memleketin ekmeğini yiyen şerefini kaybetmiş ve Türk bayrağının adını değiştirmek isteyen biri nasıl akil olur? Neyse size söz fayda etmez çünki siz at özlüklü ve sağırsınız...
Şahin 11 yıl önce
Ne yaptıklarını iyi bilenlere bakarmısnız. Ne yaptığınız şu akil insan nüsvetelerinden belli değil mi? Ey Gümüşhaneli hemşerilerim, neden sormadınız? akp olarak seçtiğiniz şu akil insanlar içinde vatanını sevenlerden kim var diye? Ne kadar marksist varsa hepsini seçmişsiniz. Neden bu akil insanlar içinde neden bir M. Oltan Sungurlu ve onun gibiler yok? Ne kadar pkklı lağım çukuru yaratığı varsa seçmişsiniz. Sonra kalkıp ne yaptığımızı biliyoruz diyorsunuz. Evet çok iyi bir şekilde vatanımızı bölüyorsunuz. Türk ve T.C. düşmanlıpınızı artık herkes biliyor... Yiğit yürekli temiz ruhlu Gümüşhaneli hemşerilerimde çok az zamanda görecek. Merak etmeyin..
yavuz sekerli 11 yıl önce
AKP NE DİYORSA TAM TERSİNİ YAPIYOR.ŞU ANDA MİLLETİN FAZUNU ALIYORLAR.NE DEDİ TAYYİP ERDOĞAN:PARALI ASKERLİK OLMAYACAK ,OLDU.NATONUN LİBYADA NE İŞİ VAR DEDİ 1 HAFTA SONRA TÜRK SAVAŞ GEMİLERİNİ GÖNDERDİ.APO İLE GÖRÜŞEN ŞEREFSİZDİR DEDİ, GÖRÜŞTÜLER.BÜLENT ARINÇ PKK İLE GÖRÜŞEN NAMUSSUZDUR DEDİ GÖRÜŞTÜLER.DAHA FAZLA DELİL İSTEYEN ARAŞTIRMA YAPSIN.1 YIL İÇİNDE ÖZERK KÜRDİSTANA HAZIR OLUN.ÇÜNKÜ BÜYÜK ABİLERİ VE İSRAİL ÖYLE İSTİYOR.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12