banner333

banner309

Diyanet-Sen Gümüşhane İl Başkanı Bünyamin Kaban; “Filistin Kanayan Yaramız”

Diyanet-Sen Gümüşhane İl Başkanı Bünyamin Kaban, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında Filistin topraklarında devam eden savaşa dikkat çekti

Gümüşhane 01.10.2024, 17:55
Diyanet-Sen Gümüşhane İl Başkanı Bünyamin Kaban; “Filistin Kanayan Yaramız”
banner400

Diyanet-Sen Gümüşhane İl Başkanı Bünyamin Kaban, Camiler ve Din Görevlileri Haftası, gösteriş ve kutlamadan ibaret olmadığını bu tür önemli günlerin İslam’ı yaşayan insanlar için sorgulama ve eleştiri günü oluğunu belirtti.

Kaban, “Din Görevlileri ve Camilerin toplumdaki yeri ve önemi, onların gerçek işlevini ortaya koymak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda hizmet vermelidir. Bu vesileyle Filistin topraklarında devam eden zulmün her hutbede ve sohbetlerde konu edinmesi gerekir” dedi.

Filistin Kanayan Yaramız

Kaban, Toplumda duyarlılık gerektiren her konuda, sendika ve din görevlileri olarak görevimizin ve sorumluluğumuzun bilinci ile hareket ediyoruz diyerek, “7 Ekim’de başlayan ve 40 binin üzerinde masumun ölümüne neden olan ve halen terör devleti İsrail’in yayılmacı politikaları ile çevre ülkelere dağılan bu katliamlara en gür seda ile dur diyen teşkilat Diyanet-Sen’dir, din görevlilerimizdir” diye konuştu.

“Mitinglerimizle, Boykotlarımızla Tepkimizi Gösteriyoruz”

Kaban, “Camilerimizden mihraplarımızdan sürekli Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, dualarımızla, mitinglerimizle, boykotlarımızla gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz. Dünyanın gözü önünde devam eden bu soykırıma karşı mücadelemiz devam edecek. Başta Gümüşhane olmak üzere 81 ildeki Diyanet-Sen ve Memur-Sen teşkilatları olarak düzenli bir şekilde yaptığımız basın açıklamaları miting ve yürüyüşlerle Filistinli kardeşlerimizin yayında olduğumuzu her daim haykırmaya devam edeceğiz” diye ifade etti.

“Din Görevlilerimiz İnsanları Bilinçlendirmekle Mükelleftir”

Mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün din görevlilerimiz insanları bilinçlendirmekle mükelleftir Kaban, “Ülkemizde metropol şehrinden mezrasına, ilinden ilçesine, yeryüzünün en uzak noktasında görev yapan din gönüllüsü kardeşlerimize kadar mescit ve camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde yapılması için fedakarca çalışan, topluma rehberlik ve önderlik eden, ilmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün din görevlilerimizin İslam’ın kanayan yarası olan Filistin meselesini her yerde haykırmasını istiyorum” diye vurguladı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Ekim 2024
İmsak 04:51
Güneş 06:15
Öğle 12:16
İkindi 15:31
Akşam 18:07
Yatsı 19:25