banner333

banner309

CHP'den Güzeller ve Süleymaniye Eleştirisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, kent merkezindeki Güzeller Mahallesinin içler acısı halde olduğunu belirterek, ‘Zulmü çeken Gümüşhaneli hiç kimsenin umurunda değil’ dedi.

Gümüşhane 14.07.2013, 13:26
CHP'den Güzeller ve Süleymaniye Eleştirisi
banner400
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, kent merkezindeki Güzeller Mahallesinin içler acısı halde olduğunu belirterek, ‘Zulmü çeken Gümüşhaneli hiç kimsenin umurunda değil’ dedi.

Yaptığı açıklamada, parti olarak aylardır Gümüşhane’nin genel sorunlarından ve kötü idare edilişinden bahsettiklerini kaydeden Özdamar, Güzeller ve Süleymaniye mahallelerinin sorunlarına değindi.

“GÜZELLER MAHALLESİ SAKİNLERİ 15 YILDIR HEP BEKLEME DURUMUNDA KALDI”

Güzeller mahallesinin giriş yolunun ne durumda olduğunu anlatmaya gerek olmadığını, yolun devlet karayoluna bağlantısının çok dar ve dik bir rampa ile irtibatlandırılmasının kazalara her an davetiye çıkaracak durumda olduğunu ifade eden Özdamar, “Yoldan 50 metre içeri girildiğinde, araçların dönemeyeceği çok keskin bir viraj ve aracı olanlar için bir ızdırap yolu. Bu mahallemizin genellikle hiç bir yerinde iki araç birbirini geçememekte ve yol almak için yol kenarındaki evlerin önüne yanaşmak zorunda bir trafik seyri. Biraz daha yukarılara çıkıldığında stabilize yollar ve araçların giremeyeceği ara sokaklar. Hiçbir belediye hizmetinin götürülmediği ve fosseptik atıklarının taşların üzerinde plastik borularla ana artere bağlanma rezaletleri. Bu mahalleli bunlara layık mıdır? Asla. Seçilmişlere oy verirken, mahalleli hep sorunlarının çözüleceği umuduyla hareket etmiş, ancak 15 yıldır, garibanlar hep bekleme durumunda kalmışlardır.” dedi.

Süleymaniye mahallesinin de sit alanı olması nedeniyle yatırım yapmanın zor olduğunu bildiklerini ancak uygun projelerle gerekli izinlerin alınması durumunda yatırımın yapılabileceğinin de unutulmaması gerektiğini kaydeden Özdamar, “Şu anda devam eden yol inşaatı nedeniyle, mahalle halkımızla müteahhit firma elemanları arasında sürekli sürtüşme çıkmakta ve gündüz dökülen hafriyat kalıntıları, gece araçlar için büyük tehlike oluşturmaktadır. Yine bu mahallemizin, sokak aralarının hepsi de stabilize durumdadır. Bunu çözmek de Belediyemize düşmektedir. Belediyemizin imkanlarının kısıtlı olduğunu biliyoruz. Ancak plansız çalışmalar yapılması da bu imkanların boşa harcanmasına neden olunmaktadır.” diye konuştu.

“ZULMÜ ÇEKEN GÜMÜŞHANELİ HİÇ KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL”

Gümüşhane’nin bu durumda kalmasının en önemli müsebbiplerinin yanlış idare edilen Belediye ve her gün gazete manşetlerinde müjde, müjde başlıkları attıran Milletvekilleri olduğunu öne süren Özdamar, şöyle konuştu: “Bir seferde Gümüşhane merkez için bir müjde verebilir misiniz? Burada yaşayanlar 15 yıldır imkansızlıklar içerisinde kıvranırken, esirgenen kamu kaynaklarından bu ile hiçbir pay düşmedi mi? İlin durumu ile ilgili özellikle, siyasete angaje olmuş STK’lardan hiç ses çıkmaması oldukça manidardır, iktidarın başı ağırsa bu kurumların kalplerinin sızladığı bir komedinin oynandığını da gözlemlemekteyiz. Takla atma ve yaranma gayretleri ne zamana kadar devam edecektir, merak ediyorum. Ama zulmü çeken Gümüşhaneli hiç kimsenin umurunda değil. Halkımız bize elversin, CHP olarak Gümüşhane’yi pırıl, pırıl bir belediye başkanı ile tanıştıracağız. Hizmetin ve belediyeciliğin ne olacağını, hizmet etmeyenlere ve devlet yardımlarını bu ilden esirgeyenler göstereceğiz.”


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:22
Güneş 05:49
Öğle 12:25
İkindi 16:00
Akşam 18:50
Yatsı 20:12