banner333

banner309

CHP Kadın Kolları Başkanı Çakır, Yaşanan Kadın Cinayetlerine Tepki Gösterdi

Gümüşhane Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Belgin Tungul Çakır, İstanbul'da iki genç kadının vahşice öldürüldüğü cinayet sonrası açıklamalarda bulundu.

Gümüşhane 07.10.2024, 22:51 07.10.2024, 22:55
CHP Kadın Kolları Başkanı Çakır, Yaşanan Kadın Cinayetlerine Tepki Gösterdi
banner400

Gümüşhane Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Başkanı Belgin Tungul Çakır,  İstanbul'da iki genç kadının vahşice öldürüldüğü cinayet sonrası açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yarım saat arayla tüyler ürperten iki vahşi cinayet işlendi. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Semih Çelik (19) 4 Ekim Cuma günü Eyüpsultan'daki evinde Ayşenur Halil'i (19) boğazını keserek, daha sonra da Fatih ilçesinde İkbal Uzuner'i (19) kafasını kesip vücudunu parçalara ayırarak vahşice katletti. Bu yaşanan insan dışı cinayetlerin ardından Türkiye Kamuoyu ayağa kalktı. Özellikle kadın cinayetlerinin artmasına ve caydırıcı bir ceza uygulanmamasına tepki gösterildi.

Yaşanan bu olayların ardından CHP Kadın Kolları Başkanı Belgin Tungul Çakır’da tepki gösterenler arasında yer aldı. Çakır, “ Sokaklarda huzur istiyoruz. İstanbul’da meydana gelen korkunç olay, hepimizin yüreğinde derin bir acı ve öfke bırakmıştır. İki kadının vahşice katledilmesi, toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir kez daha gözler önüne sermektedir” dedi.

Kadınların can güvenliğini sağlamanın herkesin görevi olduğunu dile getiren Çakır, “Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce, endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız. Ne yazık ki, kadın cinayetlerinin artış gösterdiği bir dönemdeyiz. Bu durum, sadece bireysel vakalar olarak ele alınamaz; toplumsal bir sorun haline gelmiştir. AKP iktidarı döneminde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşanmıştır. Bu artış, hükümetin gerekli önlemleri almada yetersiz kalması ve caydırıcı politikaların uygulanmamasıyla daha da derinleşmiştir. Devletin ve toplumun tüm kesimlerinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda daha etkin adımlar atması gerekmektedir. 6284’ün etkin uygulanması, caydırıcı cezaların artırılması ve kadınların hak ettikleri güvenli ortama kavuşması için hep birlikte kararlı bir duruş sergiliyoruz” diye konuştu.

“Geri Adımlar Kadınların Hayatlarını Koruyacak Mekanizmaların Zayıflatılmasına Neden Olmuştur”
İstanbul sözleşmesinin feshedilmesiyle bu durumun kontrol edilemez bir hal aldığını kaydeden Çakır, “İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle başlayan süreç, kadınların güvenliğini daha da tehlikeye atmış, şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilenmiştir. Bu geri adımlar, kadınların hayatlarını koruyacak mekanizmaların zayıflatılmasına neden olmuştur. AKP’nin kadınlara yönelik bu umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz. 6284’ü etkin uygulayın! Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, kadınların özgür ve güvenli bir şekilde yaşama hakkını savunmaya ve bu yolda gereken her türlü mücadelenin öncüsü olmaya devam edeceğiz. İstanbul Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde hayatını kaybeden kadın kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu olayın bir daha yaşanmaması için sesimizi daha gür bir şekilde duyurmaya ve çözüm üretmeye kararlıyız. Kadınların sokaklarda korkuyla değil, huzurla, güvenle yürüdüğü bir Türkiye için, İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girdiği bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir” dedi.

Haber:Sedanur Yayla

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 08 Ekim 2024
İmsak 04:55
Güneş 06:19
Öğle 12:15
İkindi 15:26
Akşam 18:01
Yatsı 19:19