banner333

banner309

Ankara Kıbrıs Türk Kültür Derneği Üyeleri Bilim ve Sanat Merkezini Ziyaret Etti

Gümüşhane’nin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katılmak üzere ilimize gelen Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı ve üyeleri Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.

Gümüşhane 15.02.2013, 15:43
Ankara Kıbrıs Türk Kültür Derneği Üyeleri Bilim ve Sanat Merkezini Ziyaret Etti
banner400
 Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan,  Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi tarafından hazırlanan ‘1974 Kıbrıs Barış Harekatı ve Gümüşhaneli Gaziler’ adlı kitap için danışman öğretmen Filiz Köksal’a ve Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Cengiz Kalaycı’ya teşekkür etti.

Kıbrıs ve Kıbrıs Gazileri ile ilgili yapılan çalışmaların önemini anlatan Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, Sosyal Bilgiler sınıfını ziyaret ederek öğrencilere Kıbrıs ve Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili bilgiler verdi.

Geçen yıl Gümüşhane Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Begüm Bozalan tarafından, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Filiz Köksal danışmanlığında yapılan araştırma inceleme çalışması sonucu hazırlanan ve 14-16 Haziran 2012 tarihlerinde Konya ilinde düzenlenen1.Ulusal Çocuk ve Gençlik Kongresinde bildiri olarak sunulan ‘1974 Kıbrıs Barış Harekatı ve Gümüşhaneli Gaziler’ adlı çalışma kitap haline getirilerek Ankara Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Merkezi tarafından basıldı.

Kitap dernek başkanı Ahmet Göksan tarafından Bilim ve Sanat Merkezinde öğrencisi Begüm Bozalan’a hediye edildi.

Kitapta, Gümüşhanelilerin Kıbrıs Barış Harekâtına Yardımları,  Gümüşhane Basınında Kıbrıs Barış Harekâtı ve Gümüşhaneli Gaziler adlı iki bölümden oluşmaktadır.

Birinci bölümde Gümüşhane Merkez ve Köylerinin Türk Hava  ve  Deniz Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yardımları, Alınan Tedbirler ve Gönüllü Askere Yazılmalar, Sebze Haline ‘Kıbrıs Çarşısı’ adının verilmesi, Gümüşhane Basınında Kıbrıs Şiirleri, Gümüşhaneli Yedek Subay Yavuz Yüce’nin şehit olması vb. konular anlatılmaktadır.

İkinci bölümde ise, Gümüşhane Basınında Kıbrıs Barış Harekatı, Gümüşhaneli Kıbrıs Gazileri, Gazilerin Anıları vb. konular anlatılmaktadır.

Ziyarete, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Ahmet Göksan, Genel Başkan Yardımcısı Ekenleroğlu, Mersin Şube Başkanı Bilge Tatver, Yardımcılar Yard. Doç. Şule Çetin, Zübeyde Ağdıran, Halil Yüksel, Nesrin Aydın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden Ersin Taşer, Kıbrıs Genç TV İzmir muhabiri Yeşim Neptün Özbakay ve Okul Aile Birliği Başkanı Kubilay Bozalan katıldı.  

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Eylül 2024
İmsak 04:31
Güneş 05:57
Öğle 12:22
İkindi 15:52
Akşam 18:37
Yatsı 19:57