banner333

banner309

Alp: Gümüşhane'miz imdat çağrısı veriyor!

Gümüşhane Ülkü Ocakları önceki dönem İl Başkanı Serkan Alp, yüksek yoksulluk ve mutsuzluk oranlarıyla karşı karşıya olan Gümüşhane’nin acil kalkınma müdahalelerine ihtiyaç duyan bir şehir olduğunu söyledi.

Gümüşhane 13.08.2024, 09:49
Alp: Gümüşhane'miz imdat çağrısı veriyor!
banner400

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Gümüşhane’nin TÜİK ve BDDK verilerine dayanarak tablosunu ortaya koyan Alp, “Gümüşhane'nin imdat çağrılarını Türkiye İstatistik Kurumu ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıklanan verilere göre çok ciddi alarm verdiğini ortaya koydu” dedi.

“Tüm veriler devlet büyüklerimizin önüne koyularak bir acil müdahale eylem planı istenmeli”

Gümüşhane’nin TUİK araştırmasına göre 2030 yılına kadar yüzde 22'lik rekor bir nüfus kaybı yaşayacağını, en mutsuz 10. il olduğunu ve BDDK verilerine göre Türkiye’nin en yoksul 5. ili olduğunun ortaya çıktığını kaydeden Alp, “En yoksul 1.ilin ise komşumuzun Bayburt ve En mutsuz 3.il'in komşumuz Trabzon olması dikkat çekici yani Gümüşhane ve Bayburt yöresinden daha yoksul bir bölge yok veriler bunu ortaya koyuyor. Şehrimizin ve bölgemizin kalkınması için acil müdahale gerekiyor. Burada yaşayan vatandaş olarak istiyoruz ki bölgemiz bir an önce ayağı kaldırılsın. Gurbet yolları bu şehrin kaderi olmasın gençlerimiz, arkadaşlarımız, abilerimiz, akrabalarımız istihdam olmadığı şehri terk etmekte ve bu gidenler hepsi ailesinin geçimi için mecbur kaldıkları için istemeye istemeye göçmek durumunda kalıyorlar. Yoksulluk göçü tetiklerken göç ise mutsuzluğu tetikliyor ve şehrimizin TUİK verilerine göre en mutsuz 10. şehir olduğunu ortada işte bu makus talihi değiştirmek için zincirin en başından başlanmalı ve tüm veriler devlet büyüklerimizin önüne koyularak bir acil müdahale eylem planı istenmeli” diye konuştu.

“Burayı ayağı kaldıracak bir özel teşebbüs yok mecbur devlet teşebbüsü gerekiyor”

Tüm bu veriler ışığında Gümüşhane’ye ilk olarak iş kapısı, istihdam oluşturulması gerekliliğinin ortaya çıktığını dile getiren Alp, “İstihdam-gelir-mutluluk paradoksu mecburen gerçekleştirilmeli bunlar olmadan yoksulluk ile pençeleşen bir ilin Turizm kurtuluşumuz olacak sözleri boş bir hayalden ibarettir. Şehir can çekişiyor ve yoksulluk had safhada. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum burayı ayağı kaldıracak bir özel teşebbüs yok mecbur devlet teşebbüsü gerekiyor. Turizm bizim refah payımızı artırabilir ama 2. safhada ilk safha atlanırsa, Kakao üretip hiç çikolata yiyemeyen yoksul Latin Amerika ülkeleri ile Kapadokya da balon turlarına binemeyen sadece seyretmekle kalan yöre insanının kaderini yaşarız. Benim şehrimin insanının ulaşamayacağı turizm pahalılığı tetikler Türkiye'nin en mutsuz il sıralamasında Trabzon ilk sıralarda olması da bunun ispatı” ifadelerini kullandı.

Bilimin ve istatistiğin ışığında can çekişen şehre acil müdahale edilmesini isteyen Alp, devlet eliyle istihdam oluşturulması, şehir merkezinin ilçeleriyle olan bağlantı yollarının, tünellerinin yapılması, havaalanı projesinin bitirilmesi ve tüm kültür varlıklarının aayağa kaldırılarak yayla yollarının sıcak asfalt yapılmasını isteyen Alp, telefon ve internet çekmeyen tüm köylere bu hizmetin acil şekilde götürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (1)
Hacı yıldız. 1 ay önce
Neden gümüşhane geri kaldı sorgusuz sualsiz yatırımsız gözü kapalı ak partiye oy veriyorsunuz oyunuz cepte size niye hizmet gelsin yatırım yapılsın oy bakımında kirıtik şehirlere yatırım yapılır bunu öğrenemediniz.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Eylül 2024
İmsak 04:35
Güneş 06:00
Öğle 12:21
İkindi 15:48
Akşam 18:32
Yatsı 19:51