banner333

banner309

10 Kasım Mesajları

Gümüşhane'de Türkiye Cumhuriyeti Devletin'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83.yılı nedeniyle yayımlanan mesajlar.

Gümüşhane 10.11.2021, 10:30 10.11.2021, 12:22
10 Kasım Mesajları
banner400

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"İstiklal Mücadelemizin Büyük Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde, Türk Milleti olarak bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle yad ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, umutların yok olduğu bir dönemde, milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başarmış, milletimizin inancı ve vatan sevgisinden aldığı güçle, Tük Milleti'nin esaret altında tutulamayacağını 'Ya İstiklal Ya Ölüm' iradesi ile bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.

Aziz Milletimizin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği var olma ve yeniden yükselme mücadelesi, Cumhuriyet’in ilanıyla pekişmiş, perçinlenmiş ve aynı inançla tüm engellere rağmen yoluna kararlılıkla devam etmektedir.

Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir olarak, birlik olarak hareket ederek büyük ve güçlü Türkiye idealine emin adımlarla yürümeye devam edecek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve düşünceleri ışığında, muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yolunda çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümünde bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Türk milleti, tarihin her döneminde insanlığa önemli değerler kazandırmış, büyük devlet adamları yetiştirmiştir. 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbi'ni; 1923'te Ankara'da Cumhuriyeti kurarak, aziz milletimizin de desteğiyle, zafere ulaştıran Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker, büyük bir devlet adamıdır. 

Bugün bizler de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği istikamette Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine bağlı kalarak ülkemizi hak ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. 

Aziz Milletimiz, Şehitlerimizin kanları ve Gazilerimizin fedakarlıklarıyla savunulan vatan toprağını sonsuza kadar korumaya kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti, bütün engelleme teşebbüslerine rağmen geçmişinden aldığı güçle, sağlam adımlarla ilerlemeyi ve büyümeyi sürdürmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 83. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.” 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83'üncü yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Başkan Çimen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 80. yıl dönümünde saygıyla yad ettiğini belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; övgüye değer birçok meziyeti şahsında toplamış büyük bir devlet adamıdır. Sadece milletimizin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O'nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz. Bu düşüncelerle, vefatının 83. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakarca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla yad ediyorum.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Politika ve savaş alanlarında yılmadan geçen bir ömürle, büyük mücadeleler veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk; sadece Türk milletinin değil, dünyanın da saygı, sevgi ve takdirini kazanmış bir liderdir. Kendini ülkesine adayan büyük önder, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve devamlılığı için elinden gelen her türlü çabayı göstermiştir. Bağımsızlık yolunda silah arkadaşlarıyla birlikte büyük mücadeleler veren ve Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gönüllerimizde daima yaşayacaktır. Bizler de O’nun verdiği mücadelelerden aldığımız güçle, bilimin ve aklın esasları çerçevesinde çağın gereklerine uygun olarak birlik beraberlik içinde çalışmakta ve gençlerimizi de bu idealler etrafında yetiştirmekteyiz. Gümüşhane Üniversitesi, Büyük Önder Atatürk’ün ilimde, fende, kültürde, sanatta çizdiği hedeflerle bir dünya üniversitesi olma yolunda her geçen gün biraz daha büyümekte ve güçlenmektedir. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Meclis Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 83. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.

Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milli birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkartarak yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti gibi onurlu bir mirası bizlere bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, çalışma ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve saygıyla anıyor, Allah'tan rahmet diliyorum.”
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

"Atatürk, yeteneklerini ve dehâsını yalnızca milleti için kullanmış, komutan, inkılâpçı, lider ve devlet adamı olarak kendisini büyük Türk milletinin bekasına adamış; askerî ve siyasî hamleleri ile Türkiye Cumhuriyeti'ne şekil veren temel düşünce ve görüşlerin mimarı olmuştur.
Toplumsal çatışmaları, fikir ayrılıklarını, ümitsizlikleri, kırgınlıkları, kaygı ve çekingenlikleri ortadan kaldıran bir çekici ve uzlaştırıcı liderlik dehası göstermiş, Türk milletine unutulmuş milli değerlerini yeniden hatırlatmış ve kazandırmıştır.

Millet ve devletimize yönelik tehditlerin arttığı günümüzde, Atatürk’ü daha iyi anlamak ve O’nun milletimizi yükselten yol haritasını yeniden önümüze koymak zorunda kalacağımız günlerin yaklaştığı anlaşılmaktadır.

Bir siyasi ve tarihi abide olan Nutuk’ta, "temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. İstiklâlinden yoksun bir millet, medenî insanlık dünyası karşısında uşak olmak mevkiinden kurtulamaz" sözleri ile büyük Türk milletine bağımsızlık yönünü tek seçenek olarak işaret etmiştir.

O’nun İstiklal Savaşına başlarken “hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır ve o satıh bütün vatandır” sözleri, vatan ve milletin sevgisi ile bugün ekonomik ve kültürel bir mücadele vermeyi arzulayan birbirinden kopuk ve habersiz çabaların sonuç veremeyeceğinin bir öngörüsü niteliğindedir.

Türk milletini, bir milli doğruluş ve milli duruş etrafında birleştirerek, Cumhuriyetimizin 100.yıldönümünü kutlayacağımız 2023 yılında “lider ülke Türkiye” vizyonu etrafında, ortak ülkülerle Türk milliyetçiliği rehberliğinde yola çıkmak başarı için yegâne seçeneğimizdir. Ancak böylesi bir yüksek hedef, Atatürk’ün emanetinin ve mirasının layıkıyla taşındığını işaret edebilir.

Bu düşüncelerle Büyük Atatürk’ü, Milli Mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum."
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

"Hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk milletine olan inancından ve güveninden alan Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı Cumhuriyet meşalesi 98. yıldır ülkemizi, milletimizi ve tüm dünyadaki insanları aydınlatmaya devam etmektedir. Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir millet olarak bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz herkes tarafından çok iyi bilinmelidir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz bu başarılar, ülkemizin geleceğinin ne denli parlak olduğunun da en somut göstergesidir. Ülkemizi, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koymuş olduğu hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya ve birlik olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 83. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Devlet Adamı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz."

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48