banner333

banner309

0-18 Yaş Aile Eğitimi Başladı

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ailelere doğru bilgi verme, bilinçlendirme, çocuk yetiştirme, olumlu tutum ve davranışlara yönelik ailelerin bilgi ve beceri eksikliklerini gidermeyi, aile içi uyumun artırılarak bireysel ve toplumsal faydalar sağlamayı hedefleyen “0–18 Yaş Aile Eğitim Semineri” başladı.

Gümüşhane 26.02.2013, 14:50
0-18 Yaş Aile Eğitimi Başladı
banner400

 Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunda başlayan 70 saatlik kurs; 18 Şubat 2013 tarihinde başlayıp 21 Mayıs 2013 tarihinde bitecektir. Bu eğitimde okul öncesi, sınıf ve rehber öğretmenlerinden oluşan 18 kişilik gruba eğitimle ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, “Eğitim öğretimin önemli paylaşımlarından bir tanesinde ailedir. Esasen eğitim ailede başlar. Örgün eğitimin başarısı ailenin katkısıyla doğru orantılıdır. Sizlerin maksimum katkısını sağlarsak geleceğimizin teminatı gençlerimizi daha iyi hayata hazırlarız. Milli Eğitim Bakanlığı ülkemizde aile eğitimine önem vermektedir. Ailenin vereceği katkı noktasında bilinçlenmesi eğitim kurumlarımızın işini kolaylaştıracaktır. Çeşitli vesilelerle dile getirmeye çalıştığımız bu hususla ilgili aileler biz neler yapabiliriz diye bize sorular yöneltmektedirler. İşte bu seminerlerde bu sorunların cevaplarını bulacaksınız.

Her bir anne-babanın arzusunu vatana bağlı, büyüğüne saygılı, küçüğünü seven değerlerine sahip, iletişim kurabilen, araştıran, bilgili, kültürlü bir evlat yetiştirmektir. Böylesi evlatlar ailenin toplumun ve ülkemizin huzurlu geleceğinin garantisi olacaktır.

Sorumluluğumuz sadece maddi ihtiyaçları karşılayıp bazı eğitim kurumlarına kayıtlarını yaptırmakla sınırlı değildir. Eğitim kurumlarıyla beraber çocuklarımızın yarın üstlenecekleri görevleri en iyi şekilde yapabilmeleri için her türlü imkânı seferber etmektir.”dedi

Seminere İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş ve okul müdürü Yaşar Kalaycı katıldı.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04