banner333

banner309

VI. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Gerçekleşti

Gümüşhane Üniversitesinin paydaşı olduğu ve 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen VI. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleşti.

Gümüşhane Üniversitesi 25.10.2024, 23:58
VI. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Gerçekleşti
banner400

Gümüşhane Üniversitesinin paydaşı olduğu ve 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen VI. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi gerçekleşti.

Kongre Gümüşhane Üniversitesi ile birlikte Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğinde düzenlenmekte. 2019 yılı itibarıyla düzenlenmeye başlanan kongre, salgın koşullarında verilen ara sonrasında geleneksel olma niteliğini kazanma yolunda ilerliyor. Bugüne kadar farklı üniversitelerden sosyal bilimlerin çeşitli alt dallarında çalışanların katılımıyla konu ve kapsam bakımından zenginleşen kongre, bilgi ve tecrübe aktarımı açısından da önemli bir imkân sunuyor.

İktisat, finans, sosyal hizmet, psikoloji, siyaset, edebiyat, tarih, ilahiyat, iletişim, hukuk, uluslararası ilişkiler gibi pek çok alandan 208 bildirinin gönderildiği kongrede 186 bildiri kabul edildi. Kabul edilen bildirilerden 25 tanesi yüz yüze sunum yapılması için planlandı. Diğer bildiriler ise Saraybosna, Gümüşhane, Bayburt, Kilis ve Tokat başlıklı sanal sınıflarda oturumlar oluşturularak 2 gün boyunca çevrim içi sunumlar halinde yapıldı. Kongre, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi A Binası Mavi Amfitiyatro’da Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Kongre hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Geleneksel hale gelen kongremizin 6’ncısını düzenledik. 2019 yılında başlayan kongre, sosyal bilimler alanında bilgi ve deneyimlerin paylaşılması için önemli bir platform oluşturuyor. Farklı üniversitelerden akademisyenlerin bir araya gelmesi, disiplinler arası etkileşimi bilgi birikimi paylaşımı ve işbirliğini artırmaktadır. Amacımız, katılımcılarımıza güncel araştırmaları ve yöntemleri tanıtmak, yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak ve sosyal bilimler alanındaki gelişmeleri desteklemektir. İki gün boyunca hem yüz yüze hem de oluşturulan sanal sınıflarda çevrim içi 186 bildirinin sunulduğu kongrede yer almak, akademik birikimimizi paylaşmak ve geleceğe yönelik önemli adımlar atmak için bir fırsat olarak görüyoruz. Sonuç olarak, bu kongrenin sosyal bilimler alanında önemli bir etki yaratacağını ve katılımcılara ilham vereceğini düşünüyorum. Katkı sağlayan başta ev sahibi Uluslararası Saraybosna Üniversitesi organizasyon komitesi olmak üzere tüm paydaş üniversitelerimize ve değerli çalışmalarıyla destek veren akademik katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:38
Öğle 12:11
İkindi 15:05
Akşam 17:34
Yatsı 18:53