banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesinden Yeni Bir İşbirliği Protokolü; Uluslararası Saraybosna Üniversitesi İle İş Birliği Protokolü İmzalandı

Gümüşhane Üniversitesi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında eğitim, araştırma, proje alanlarında karşılıklı protokoller imzalandı.

Gümüşhane Üniversitesi 25.10.2024, 22:31
Gümüşhane Üniversitesinden Yeni Bir İşbirliği Protokolü; Uluslararası Saraybosna Üniversitesi İle İş Birliği Protokolü İmzalandı
banner400


Gümüşhane Üniversitesi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi arasında eğitim, araştırma, proje ve diğer alanlarda karşılıklı destek yoluyla işbirliği ilişkileri kurmak ve geliştirmek amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Bir dizi görüşmelerde bulunmak ve ‘6. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katılmak üzere Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım bir araya geldi. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşt.

Ziyaret kapsamında imzalanan protokolde; ortak eğitim, kültür araştırma etkinlikleri, araştırma, eğitim ve müzakereler için öğretim elemanı değişimi, ortak veya bağımsız araştırma için ileri düzeyde mezun ya da profesyonel öğrenci değişimi, akademik materyal, yayın ve diğer bilgilerin değişimi, özel kısa dönem akademik programlar, akademik kredi ve yararlı transkript sunan ve derece arayışında olan öğrencilere yönelik dönemlik ve yıllık yurt dışı akademik programlar ve bu programlar katılımcı kurumların her birinin akademik gerekliliklerini karşılayacak şekilde tasarlanması konularında iş birliğine varıldı.

Gümüşhane Üniversitesi ile imzaladıkları protokolün her iki üniversitenin gelişimine katkı sunacağına inandıklarını dile getiren Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, protokolün her iki taraf için de hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Konuyla ilgili konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, öğrencilerin farklı kültürlerle tanışması ve uluslararası düzeyde bir perspektif kazanmasının önemine değindi.

Zeybek, “Öğrencilerimizin farklı kültürlerle tanışması, uluslararası düzeyde bir perspektif kazanması, onları geleceğe daha donanımlı şekilde hazırlayacak. Bu protokol, uluslararası iş birliğimizi güçlendirmek ve öğrencilerimize daha geniş fırsatlar sunmak adına önemli bir adımdır. Eğitim alanında karşılıklı destekler, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi gibi fırsatlar sayesinde her iki üniversitenin de akademik potansiyelini artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca ortak araştırma projeleri ve kültürel etkinliklerle, bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederek, uluslararası akademik camiada daha etkin bir rol oynamak istiyoruz. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ile atılan bu adım, uzun vadeli bir iş birliğinin başlangıcıdır. Bu vesileyle de protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını diler, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım hocamıza da katkı ve emeklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Ekim 2024
İmsak 05:14
Güneş 06:38
Öğle 12:11
İkindi 15:05
Akşam 17:34
Yatsı 18:53