banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde Güz Dönemi Saha Uygulamaları Başladı

Gümüşhane Üniversitesi 16.10.2024, 22:53 16.10.2024, 22:56
Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi'nde Güz Dönemi Saha Uygulamaları Başladı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi, Turizm Rehberliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri için düzenlenen saha uygulamaları başladı. Öğrenciler, iki farklı rota üzerinde teorik bilgilerini pratikle pekiştirmek üzere sahaya indi. Saha çalışmaları kapsamında Erikbeli Yaylası, Kadırga Yaylası ile Altınpınar Limni Gölü ve Yaylası ziyaret edildi.

Doç. Dr. İsmail Çalık nezaretinde gerçekleştirilen ilk saha çalışmasında, Erikbeli ve Kadırga Yaylaları'nda yaylacılık, otçu göçü ve bölgenin yayla turizmi potansiyeli hakkında öğrencilere bilgi verildi. Öğrenciler hazırladıkları sunumlarla alanlarla ilgili gözlemlerini aktardı. Ayrıca Erikbeli Yaylası'ndaki Foleya Dağ Oteli ziyaret edilerek, otelin turizm faaliyetleri hakkında bilgi alındı.

İkinci saha uygulamasında ise Altınpınar Limni Gölü ve Yaylası rotası izlendi. Öğrencilere Limni Gölü'nün coğrafi özellikleri, flora ve faunası, turizm potansiyeli ve karşılaşılan sorunlar anlatıldı. Ardından Altınpınar Yaylası'nda yayla mimarisi, yayla göçü ve hayvancılık gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler bu bölgelerde de sunumlar gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, saha uygulamalarının öğrencilerin gelişimine büyük katkı sağladığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Saha uygulamaları, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikle birleştirerek, alanlarında daha donanımlı hale gelmelerini sağlıyor. Gümüşhane’nin doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetmelerinin yanı sıra turizm sektöründeki güncel gelişmeleri öğrenmeleri, mesleki gelişimlerine önemli katkı sunuyor. Emeği geçen tüm akademik kadromuza teşekkür ederim.”

Turizm Fakültesi’nin saha çalışmaları, öğrencilerin turizm sektörüyle daha güçlü bağlar kurmasını ve yerel turizm potansiyelini keşfetmesini sağlıyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Ekim 2024
İmsak 05:06
Güneş 06:29
Öğle 12:12
İkindi 15:14
Akşam 17:45
Yatsı 19:04